δαγκανίδια άνευ λόγου ….

Περιμένοντας τους προβοκάτορες…

απο το Omnia tv

Τί περιμένουν μπροστά από την οθόνη μαστουρωμένοι?
Είναι οι προβοκάτορες να δράσουν σήμερα.
— Γιατί μέσα στην Βουλή μια τέτοια συμμαχία;
Τί κάθοντ’ οι πολιτικοί και δεν μας νουθετούνε;

Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα.
Τί λόγους πια θα βγάζουν οι πολιτικοί;
Οι προβοκάτορες σαν έλθουν θα επιχειρηματολογήσουν και για κείνους.

—Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στου χρηματιστηρίου την πιο μεγάλη οθόνη
στον δείκτη επάνω, επίσημος, φορώντας το ευρώ;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να του δώσει μια συνωμοσία. Εκεί
του έγραψε τίτλους κρατικους πολλούς κι ομόλογα.

— Γιατί οι δεκάδες μας μπάτσοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες (απο αίμα), βαμμένες ποδιές·
γιατί χειροπέδες φόρεσαν στην λογική μας,
και δακρογόνα με λαμπρές, γυαλιστερές λάμψεις και κρότους·
γιατί να πιάσουν σήμερα δολοφονικά μπαστούνια
μ’ ακροδεξιά σήματα και εθνόσημα σκαλιγμένα;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους προβοκάτορες.

—Γιατί κ’ οι άξιοι κονδυλοφόροι δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τον εμετό τους, να σκίσουνε τα ρούχα τους;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί τα λένε καλύτερα κι από τον Πούλιτζερ.

— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ’ η κρίση. (Τα πρόσωπα ξαφνικά μάσκες που έπεσαν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατείες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ βασανισμένοι;
Γιατί ενύχτωσε κ’ οι προβοκάτορες δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα της λογικής,
και είπανε πως προβοκάτορες πια είναι παντού.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς προβοκάτορες.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Κ.Π Καββάφης (ελεύθερη μετάφραση Νικόλας Κοσματόπουλος, φλεβάρης 2012)

Μανικάκος

http://wp.me/p1pa1c-g3D

Advertisements

79 Σχόλια

 1. katy

  “Η πιο θεμελιώδης αρχή της ανθρώπινης φύσης, είναι η πανίσχυρη επιθυμία να σ’ εκτιμούν”.

  William James (1842-1910), Αμερικανός φιλόσοφος.

  16/02/2012 στο 08:02

 2. Καλημέρες-καλημέρες, είδα τον τίτλο του νηματίου…και μπήκα, και «ολόφρεσκο» βίντεο παρακαλώ 😉

  16/02/2012 στο 08:44

 3. Ioulianos

  …..χτες το βράδυ υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τη συμμετοχή 10 υπουργών – είχε προηγηθεί διυπουργική σύσκεψη – σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκαν τα εξής:
  • Οι διαδηλώσεις να διεξάγονται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Να ειδοποιούνται οι αρχές από τους διοργανωτές 4 ή 5 μέρες πριν.
  • Να επιβαρύνονται οικονομικά οι διοργανωτές αν σημειώνονται καταστροφές.
  Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει αυτό το θέμα. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα περιμένει τις προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Αθηναίων, που πρωτοστατεί στο θέμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα οδηγούν στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο και τα μέτρα αυτά πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη.
  Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Θ. Πάγκαλο συζητήθηκε «η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα και η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων». Το θέμα έθεσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Οθωνας. Ο πρώτος, μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του θέματος. Με άλλα λόγια, η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα του λαού που πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα να διαδηλώνει την αντίθεσή του σε αυτά. Ετσι, η δράση των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών θα συνεπικουρείται και από το αντίστοιχο νομικό «θώρακα», ο οποίος με πρόσχημα τους εμπρησμούς και τις καταστροφές θα «δένει» και δικαστικά όσους αγωνίζονται κατά των βάρβαρων μέτρων.
  …ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, στο σχέδιο του οποίου έγιναν συγκεκριμένες και αναλυτικές αναφορές στη διυπουργική σύσκεψη. Πρόκειται για ένα σχέδιο που την υλοποίησή του ζητούν εδώ και καιρό οι καπιταλιστές, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, οι μεγαλοξενοδόχοι, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι τον περσινό Δεκέμβρη ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε πως επιτροπή νομικών θα καταρτίσει σχετικό προσχέδιο νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η πρωτοβουλία του αυτή φέρεται να συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο για τα προβλήματα της πρωτεύουσας.
  Tα παραπάνω είναι από τον ριζοσπάστη.

  Ας θυμίσω εδώ ότι ήδη η κυβέρνηση του Παπατζή από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατήργησε, εν κρυπτώ, τις προστατευτικές διατάξεις προηγούμενου τρομονόμου, οι οποίες δεν θεωρούσαν τρομοκρατία τη δράση υπέρ της ελευθερίας και την άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών ή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

  Όλα αυτά καλό είναι να συνδυαστούν με τις απαιτήσεις «οικονομικών κύκλων της Ουάσινγκτον» και κύκλοι προσκείμενοι στο ΔΝΤ «συζητούν την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου» …. αλλά και τη διαβεβαίωση ότι οι βασικοί πυλώνες αυτών των μέτρων θα εφαρμοστούν άμεσα στο πλαίσιο της οικουμενικής κυβέρνησης Παπαδήμου με την στήριξη τουλάχιστον των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Και ότι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ψήφιση και την εφαρμογή τους αλλά και για το ποιός θα κληθεί να τις εφαρμόσει. Η πιθανότητα να λάβει χαρακτήρα επίσημου αιτήματος η συζήτηση περί παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου θεωρείται όχι μόνο μέχρι στιγμής επικρατούσα αλλά κάθε μέρα που περνάει εντείνεται. Οι πρόσφατες δηλώσεις Σόϊμπλε και Μόντι είναι χαρακτηριστικές….κάτι που θα επιθυμούσε και η Ουάσινγκτον και το ΔΝΤ….ΣΚΑΙ.

  Η «δημοκρατία» το αστικό σύνταγμα ο κοινοβουλευτισμός οι εκλογές, τα πάντα κατατεθήκαν ως προσφορά ωμοφαγίας του ΔΝΤ και των «αγορών.» Σε μια «δημοκρατία» άλλωστε είναι αδύνατον να βγάλεις έξω αποσπάσματα θανάτου όπως έκανε το ΔΝΤ στην Χιλή στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η μήπως όχι;

  Ο στρατηγός Ουίλιαμ Γιαρμπόρο, καθοδηγητής των ειδικών υπηρεσιών της ΣΙΑ, ομολόγησε σχετικά αναφερόμενος βέβαια στις δεκαετίες 60-70-80 αλλά διδάγματα μπορείς να βγάλεις: «Η λεγόμενη «άτακτη» (τυφλή) τρομοκρατία είναι τακτική, επεξεργασμένη από τη ΣΙΑ σε συνεργασία με διάφορους ατλαντικούς οργανισμούς. Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σαν βασικό στοιχείο για διάφορα προγράμματα που έχουν σαν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις και να πείσουν τον πληθυσμό να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους».

  16/02/2012 στο 12:34

  • risinggalaxy

   φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος , φόβος , πανικός , ζόφος ,

   16/02/2012 στο 13:23

   • Ioulianos

    Για σένα έχω αυτό.

    Η τρομολαγνεία καλά κρατεί και αυτή η ιστορία για την «εξάρθρωση της τρομοκρατίας» έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας μας. Ομως η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Με μια βροχούλα πνίγεται ο κόσμος και οι αρμόδιοι μας δουλεύουν. Οι εργάτες φωνάζουν για την ακρίβεια και κανείς δεν τους ακούει. Οι άνεργοι φωνάζουν για δουλειά κι αυτοί τους δείχνουν τον… Ξηρό! Οι αγρότες φωνάζουν για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους και η κυβέρνηση ψάχνει… τον Κουφοντίνα! ΑΡΚΕΤΑ ΑΧΡΕΙΟΙ! ΛΑΕ ΣΥΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ. «ΤΡΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΟΥΡΗ» ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!

    Η κυβέρνηση καμαρώνει ότι «εξάρθρωσε την τρομοκρατία» αλλά κανείς δεν της υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ» Κανείς δεν λέει ότι ο παραστρατιωτικός αυτός μηχανισμός είχε και «πολιτικό» σκέλος όπως είχαν παλιότερα και οι αντίστοιχες οργανώσεις στις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ; Είναι γνωστό στην κυβέρνηση αλλά και σ΄ όλους τους τρομολάγνους που μας «βομβαρδίζουν» μέρα νύχτα με τον… Κουφοντίνα ότι η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ είναι δημιούργημα του ΝΑΤΟ και για όσους αμφιβάλλουν υπενθυμίζουμε ότι το είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεόττι με τον πιο επίσημο τρόπο από το βήμα της ιταλικής Βουλής!
    Λοιπόν ας μιλήσουμε για τρομοκρατία! Ο Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι την οργάνωση αυτή την «εξάρθρωσε» το 88-89, αλλά έμαθε για την ύπαρξή της το 1984-85 επί υπουργίας Δροσογιάννη. Ο ίδιος ο Δροσογιάννης όμως, είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι είχε υπηρετήσει σε επιτελική θέση διοίκησης στρατιωτικής μονάδας που ήταν το προσωπείο της από κοινού διεύθυνσης της «Προβιάς» με την CIA!!! Είχε μάλιστα πεί τότε ότι τον πήγαν σ΄ αυτή τη θέση με «δυσμενή» μετάθεση!
    Ας μιλήσουμε λοιπόν για τρομοκρατία! Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πτέραρχος Κουρής ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει μεν την «Προβιά», αλλά «δεν νομίζει ότι έχει σχέση με το ΝΑΤΟ»!!! Παρ΄ όλα αυτά είχαν παραδεχθεί ότι η συμφωνία για την «Προβιά» ήταν μέρος του πακέτου της συμφωνίας για τις βάσεις όπως είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Καψής!
    Ο Νεοδημοκράτης και ακροδεξιός υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης, πρώην υπουργός Αμυνας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ήξερε από πριν για την «Προβιά» αλλά συμφώνησε ότι η οργάνωση αυτή «εξαρθρώθηκε» πριν φύγει το ΠΑΣΟΚ απ΄ την κυβέρνηση (1990) και αναλάβει η Νέα Δημοκρατία!!!
    Ε! Λοιπόν σας λένε όλοι ψέμματα! Η «ΠΡΟΒΙΑ» είναι εδώ μαζί με τα τομάρια που τη στελεχώνουν! Η «Προβιά» αγαπητοί φίλοι όπως όλες οι αντίστοιχες οργανώσεις του ΝΑΤΟ δεν είχε μόνο στρατιωτικό σκέλος, αλλά είχε στρατολογίσει «πολίτες» σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Η χρηματοδότησή της ήταν και είναι εντελώς αυτοδύναμη. Η διασύνδεσή της με την «Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων» αφορούσε την εκπαίδευση και τον εφοδιασμό της με όπλα και εξοπλισμό.
    Μας λένε ότι η «Προβιά» δεν ήταν παρά μια στρατιωτική ομάδα με «ειδικούς» στόχους. Τι στόχους λοιπόν; Στην πραγματικότητα σύμφωνα με τις κατά καιρού δηλώσεις υπουργών ή άλλων αξιοσέβαστων κυρίων της χώρας μας, η «Προβιά» δεν είναι παρά μια μικρή πλευρά μιας παρακρατικής οργάνωσης που τα στελέχη της κάθονται στους πιο «αξιοσέβαστους» θώκους της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου!!!
    ΡΩΤΑΜΑΙ: Ποιοί ήταν οι αρχηγοί της, ποιό το πολιτικό σκέλος της; Γιατί κρύβουν ότι η CIA χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολλάρια όλη την επιχείρηση, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ; Ποιοί πήραν τα εκατομμύρια αυτά; Γιατί το ΚΚΕ και η «καθεστωτική αριστερά» μασάει τα λόγια της; Η κ. Παπαρήγα «αναρωτήθηκε» προ ημερών «μήπως είρθε η ώρα να ερευνηθεί η περίπτωση της «κόκκινης προβιάς» στην Ελλάδα καθώς και μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσει ο ελληνικός λαός ενημέρωση για τους παραστρατιωτικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που το ΝΑΤΟ δημιούργησε, στήριξε και στηρίζει στη χώρα μας»! Εμπρός λοιπόν. Πληροφορήστε το λαό. Να δει τους επικίνδυνους τρομοκράτες που μπροστά τους οι Ξηροί και οι χλωροί είναι για γέλια.
    Θα επανέλθουμε! Δεν τελειώσαμε εδώ! Μόνο μια τελευταία ερώτηση: ο γνωστός Πέρρος, στο σπίτι του οποίου στα Βριλλήσια, είχε βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο, η γιάφκα της «κόκκινης προβιάς» τι γίνετε; Αυτά τα τομάρια ανακρίνονται; http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=24611

    16/02/2012 στο 14:00

    • risinggalaxy

     φοβήθηκα, μορφώθηκα απο σένα μιας και δεν το είχα διαβάσει και τώρα πάω να ψηφίσω τα ζόμπι του Περισσού

     16/02/2012 στο 14:22

     • Ioulianos

      Εσύ ανήκεις σε μια καινούργια σχολή «αναρχίας» , οι οποία διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να εξοστρακίζει χωρίς επιχειρήματα όσους θεώρει «αριστερούς», αλλά είναι απίστευτα φειδωλοί σε εξηγήσεις όταν συλλαμβάνονται πλημμελώς ανενημέρωτοι.
      Γι αυτό και δεν σε απασχολούν οι υπαρκτοί παρακρατικοί και παραστρατιωτικοί μηχανισμοί και οι πολιτικές ενέργειες τους. Κάποιοι μάλιστα τους προσφέρουν και άλλοθι ενεργειών.
      Τι και αν υπάρχουν όχι μόνον ενδείξεις, αλλά και αποδείξεις για την δράση τους στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν;
      Τι κι αν το ΝΑΤΟ εκπαιδεύει σήμερα με την συμμετοχή απόστρατων(!!!)
      στρατιωτικών και αστυνομικών, διαφορές μονάδες για διάφορους σκοπούς ;;
      Ψηλά γράμματα αυτά για έναν επαναστάτη των οδοφραγμάτων.

      16/02/2012 στο 14:37

      • risinggalaxy

       Αν περιμένεις να τσιμπίσω για κουβέντα..

       16/02/2012 στο 15:04

      • Αλεξης Τσιμπλας

       μην εισαι τοσο λιτος
       βαλε μια-δυο τελιτσες παραπανω
       για δες

       Αν περιμένεις να τσιμπίσω για κουβέντα….

       δε φαινεται πιο ομορφο ετσι ?

       16/02/2012 στο 15:10

      • Ioulianos

       Μα γιατί να μην πιάσουμε κουβέντα; Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήγαμε σε ένα συμπέρασμα όπου βάζει μαζί «ως αριστερούς» τον Τσε , τον Λένιν, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Τσάβες , τους Μαοϊκούς αντάρτες Τουπαμάρος, τους Σαντινίστας, την Παπαρήγα και αποφαίνεται (το συμπέρασμα) ότι το κράτος τους είναι όμοιο με το κράτος των «δεξιών» Κόντρας, του Μπους, του Χομεϊνί, του Πούτιν, και του Παπαδόπουλου.
       Και απο όλα αυτά θα εξαιρούσαμε τους ελευθεριακους αναρχικούς που εδρεύουν στο Μαϊάμι και αντιστέκονται στον Κάστρο, άντε και στον Ντουρούτι ο οποίος αντιστάθηκε στον Στάλιν. Ε και αν όλα αυτά δεν είναι θεμελιακά διασταυρωμένα δεν έχει και τόση σημασία μπροστά στο «περίπου».

       16/02/2012 στο 15:24

    • Capybara

     Το κείμενο του «Ρ» μας λέει πάρα πολλά, αλλά δεν συγκροτεί επιχειρηματολογία.

     α) Επειδή υπάρχουν πράχτορες, μας λέει, (φέρνει και κάμποσα παραδείγματα) όλοι αυτοί που λέω ότι είναι πράχτορες αυταπόδεικτα είναι.

     β) Δεν είναι τυχαίο, μας λέει ότι (η 17Ν π.χ.) δρούσε και πιάστηκε σε ύποπτες συγκυρίες για να αποπροσανατολίσει το λαό μας από τα πραγματικά του προβλήματα (κάτι βέβαια που μπορεί να το πει κανείς για κάθε συγκυρία, αφού πάντα ο λαός μας έχει πραγματικά προβλήματα). Άρα, πάντα οι οργανώσεις τέτοιου τύπου πρέπει να είναι πράχτορες. Θα ήταν αυθεντικοί μάλλον, αν δρούσαν σε μια συγκυρία που δεν υπάρχουν προβλήματα.

     Αυτές οι μπούρδες -με το συμπάθειο- αποπολιτικοποιούν τον κόσμο της αριστεράς και τον γαλουχούν να μην αναζητά τις πολιτικές και κοινωνικές αιτίες των γεγονότων, αλλά να κυνηγάει πράχτορες. Να μην ασκεί πολιτική κριτική στις αντίθετες απόψεις & πρακτικές, αλλά να υποψιάζεται όλους τους άλλους για βαλτούς από το κράτος (πάντα με βάση το πολύ βολικό, όσο και παραπλανητικό ερώτημα «ποιος οφελείται; λες και κάποιος αποκλείεται να κάνει πράγματα που δεν τον οφελούν ή όλοι έχουμε την ίδια άποψη για το τί μας οφελεί και τί όχι).

     Υ.Γ.
     Όταν τα ακοώ αυτά από ταξιτζήδες & μπαρμπάδες στα καφενεία, δείχνω μια άλφα κατανόηση, καθώς αυτοί δεν ισχυρίζονται ότι η άποψή τους προκύπτει από την εφαρμογή στην πράξη του διαλεκτικού υλισμού.

     16/02/2012 στο 15:04

     • Ioulianos

      Capybara Σε παρακαλώ διάβασε καλύτερα. Το κείμενο που στήριξες την επιχειρηματολογία σου: «β) Δεν είναι τυχαίο, μας λέει ότι (η 17Ν π.χ.) δρούσε και πιάστηκε σε ύποπτες συγκυρίες για να αποπροσανατολίσει το λαό μας από τα πραγματικά του προβλήματα…» δεν είναι από τον ριζοσπάστη!! Αλλά αυτή η προκατάληψη τι κάνει. Ε;

      16/02/2012 στο 15:11

      • Capybara

       Δεν έχω καμια ιδιαίτερη καούρα με το Ριζοσπάστη, με την επιχειρηματολογία αυτού του τύπου έχω πρόβλημα είτε τη δώ στον Ρίζο είτε τη δω, σε διασκευή, στο «Πριν».

       Για την ιστορία, ο Ριζοσπάστης τότε, γι’ αυτό το κείμενο είχε κατηγορήσει τους συντάχτες του για λογοκλοπή (αλήθεια λέω, δεν κάνω πλάκα).

       16/02/2012 στο 15:38

     • Ioulianos

      Αχ βρε Capybara .
      Ούτε από το «Πριν» είναι .Αλλά δεν θα το συνεχίσω άλλο…..

      16/02/2012 στο 15:47

      • Capybara

       Το ξέρω βρε! Είναι το γνωστό κειμενάκι από το σάιτ του Βήχου, που το ΚΚΕ του ζήτησε δικαιώματα κλοπυράιτ 🙂

       16/02/2012 στο 16:23

 4. Ο πρόεδρος Αλέξης σήμερα επισκέφτηκε το χιονοδρομικό κέντρο Αστυπάλαιας αλλά δεν έκανε δηλώσεις, αντί αυτού μίλησε το άλτερ εγκο του ο σ.Παπαδημούλης (που είναι το άλτερ έγκο του προέδρου Φώτη)
  «Το ερώτημα είναι αν θα πάμε σε μια ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με δημοκρατία ή θα πάμε σε μια επικίνδυνη αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Πρέπει να ετοιμαστεί τώρα (…) απ’ όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, τις οικολογικές δυνάμεις, τις προοδευτικές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το μνημονικό ΠΑΣΟΚ, ένα κοινό πρόγραμμα με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, την πρωτιά στις εκλογές και την διακυβέρνηση του τόπου. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όποιον κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί αυτό που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή δένει χειροπόδαρα τον τόπο και το λαό για πολλά χρόνια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία».

  και ναι, η δήλωση είναι αυθεντική!

  16/02/2012 στο 12:35

  • «τις προοδευτικές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το μνημονικό ΠΑΣΟΚ»

   Εγώ πάντως δεν έχω συμφωνήσει με τον Αλέξη , δεν τα βρήκαμε στη μοιρασία.

   16/02/2012 στο 12:43

   • αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό για το ρόλο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια της δήλωσης του ..αριστερού

    «…Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όποιον κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί αυτό που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή δένει χειροπόδαρα τον τόπο και το λαό για πολλά χρόνια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία».

    16/02/2012 στο 12:48

    • γαμώ την αριστερά και την παναγία τους δλδ…

     16/02/2012 στο 12:49

     • Τστστσσσ σε βλέπει ο θεός, που είναι και σύζυγος ταυτόχρονα!

      16/02/2012 στο 12:53

      • μεταγραφές ο Πάο θα κάνει? ποιον θα βάλει πρόεδρο ο Βγενό? οι άραβες θα μπουν? αυτά είναι τα ερωτήματα που καίνε τον κόσμο!

       16/02/2012 στο 13:06

      • ξύπνα βγενό και βάλε δώρο με το εισιτήριο κανα σαντουιτσάκι 😀

       16/02/2012 στο 13:13

      • katy

       Spin, ο μόνος λογικός εδώ ‘μέσα! 🙂

       16/02/2012 στο 13:36

    • Αλεξης Τσιμπλας

     ρε φιλε τι θες να κανουμε ?
     να καταργησουμε τα μετρα, με το που θα ανεβουμε στην εξουσια ??
     ε οχι
     κατι ανυπομονοι σας και σας, μας κατεστρεψαν
     καντε λιγακι υπομονη
     μας πιεζει πολυ ο Σοιμπλε και μας δενουν χειροποδαρα με τις υπογραφες …

     16/02/2012 στο 14:32

 5. risinggalaxy

  σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς, σκύψε,κρύψου,μη μιλάς,

  16/02/2012 στο 13:25

 6. καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε καταναλωσε φαε ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

  16/02/2012 στο 13:40

  • μανικακος

   δε πιστευω να εισαι απ’αυτους τους περιεργους που ζουν με καρπους και ριζες?

   16/02/2012 στο 13:45

   • …λες να ‘ναι ο γέροντας Παίσιος? Εκείνος έτρωγε και ακρίδες, και μιλούσε τακτικά και με τα…φίδια!

    16/02/2012 στο 13:50

    • Και μπριζόλες τρώγαμε θυμάμαι . Ειδικά κάτι κατσικάκια που μας έφερναν οι πιστοί πεσκέσι , τα τσακίζαμε. those were the days…

     16/02/2012 στο 14:07

     • …και μετά σου λένε ασκητική ζωή & κουραφέξαλα!

      16/02/2012 στο 14:09

   • Ουτε καν καρπους και ριζες. Ονειρα και Οραματα. Θα σου πει ο Παισιος απο κατω λεπτομερειες.

    16/02/2012 στο 14:56

    • DrAluca

     Της φωτοσυνθεσης και σεις? 😛 😛
     Δικια μου η Τζενη.

     Χαμογελατε…

     16/02/2012 στο 14:58

  • εγώ θα φάω κρέας πάντως σήμερα και δεν δέχομαι κουβέντα 🙂

   16/02/2012 στο 13:45

 7. Γέροντα, δεν κατάλαβες καθόλου καλά, Α-πιστος από κούνια ρε! Οι πιστοί μπορεί να σκύβουν και οι «άλλοι» μια χαρά να κάνουν την δουλειά, μπας και είσαι στους «άλλους»? Μπα, δεν το νομίζω 😉

  16/02/2012 στο 14:13

  • Στο επάμ είμαι μαζί με τον Σπιν.

   16/02/2012 στο 14:18

   • Spin

    Ελλάδα, πατρίδα, ορθοδοξία !!!

    16/02/2012 στο 14:30

    • Ου και ξανά ου ρε, οι Προλετάριοι δεν έχουν πατρίδες-ορθοδοξίες και λοιπές αηδίες!

     16/02/2012 στο 14:45

 8. Anakata-dyomenh

  Εκατοντάδες λέει σήμερα στην ουρά για το δωρεάν φαγητό που προσφέρει η βαρβάκειος… «Καλη τσικνοπέμπτη»

  16/02/2012 στο 14:44

  • Ποια η διαφορά μεταξύ Τσικνοπέμπτης και Μεγάλης Πέμπτης? Ειλικρινά αδυνατώ να το καταλάβω… γεια σου ΑνακαταΔυόμενη 🙂 😉

   16/02/2012 στο 14:48

   • Spin

    έλα μου ντε. εγώ και στις 2 τρώω κοψίδια 🙂

    16/02/2012 στο 14:49

    • Μην νομίζεις μια από τα ίδια κι εγώ!

     16/02/2012 στο 14:51

     • Anakata-dyomenh

      γεια κι απο μένα.. 🙂 στη μια περίπτωση συνωστίζονται όλοι στην ταβέρνα «κοιλάδα της χολεστερήνης» και στην άλλη ανεβαίνουν οι πωλησεις του μακεδονικού χαλβά… 🙂

      16/02/2012 στο 15:15

      • μανικακος

       Μπριτζολακιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι 😀 😀 😀 😀

       16/02/2012 στο 15:16

      • …στο ένα χέρι ο χαλβάς στο άλλο το κοψίδι! Όσο υπάρχουν δλδ 🙂

       16/02/2012 στο 15:20

 9. Κατω τα χερια απ τα κοψιδια του κυριαρχου λαου!

  16/02/2012 στο 14:58

 10. Ελλάς ελλήνων Τσικνιστών

  16/02/2012 στο 14:58

 11. W.T

  Όλοι μου λένε: «Hey, W.T είσαι γαμάτος ρε φίλε!»
  Τελικά,είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!
  Είμαι γαμάτος,όλοι οι άλλοι είστε για τον πούτσο!!

  16/02/2012 στο 15:11

 12. Spin

  Εμένα όλη αυτή η πρακτορολογία με κουράζει. προφανώς υπάρχουν πράκτορες/ασφαλίτες/προβοκάτσιες και τα λοιπά. Υπάρχει ζωή και πέρα από αυτά όμως. Αλλιώς να μην κατέβει κανείς σε πορεία του ΚΚΕ γιατί έχω μια υποψία πως κάποιοι του ΚΚΕ είναι φυτευτοί πράκτορες με διπλή ζωή.

  16/02/2012 στο 15:22

  • Ioulianos

   Ναι σπιν υπάρχουνπράκτορες/ασφαλίτες/προβοκάτσιες και τα λοιπά.
   οπως άλλωστε υπάρχουν και οι καλές προθέσεις εκείνων που ματώνουν. Οι καλές προθέσεις όμως, δύσκολα λαμβάνουν υπόψη τους την πολιτική κατάσταση και την διασταση των πραγμάτων.
   Και με αυτό το σκεπτικό επαναλαμβάνω:
   Μπράβο σε όσους χθες αγωνίστηκαν- μάτωσαν- φώναξαν- έκλαψαν… Με όποιο τρόπο αυτοί επέλεξαν….Και όσο για τους προβοκάτορες…Ναι υπάρχουν όπως υπάρχουν και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και ιδιωτικοί στρατοί που δρουν. Αριστερά όμως στις συγκεκριμένες συνθήκες σημαίνει σύγκρουση με όλα τα μέσα. Και όπως λέει και το ΚΚΕ «τέρμα πια στις αυταπάτες»… αλλιώς η ιστορία θα μας καταδικάσει..

   16/02/2012 στο 15:36

   • Ioulianos

    «σύγκρουση με όλα τα μέσα» επουδενί δεν εννοώ σπασίματα βιτρίνας φωτιές σε κτίρια στο σορό και λοιπές επαναστατικές πράξης.

    16/02/2012 στο 15:40

    • DrAluca

     Επειδη εγω πηγα και προς εκει….
     Τι ενοεις με ολα τα μεσα?

     Χαμογελατε…

     16/02/2012 στο 15:45

     • Ioulianos

      DrAluca Αν θες τέτοιου είδους κουβέντα τότε σε παρακαλώ να την κάνουμε προσωπικά. Θες;

      16/02/2012 στο 15:50

      • DrAluca

       Δεν εχω κανενα απολυτως θεμα.
       Με ειλικρινια ομως ρωταω. Γιατι μπορει κατι να μην εχω σκεφτει. Να υπαρχουν εναλακτικες που δεν τις εχω υποψιαστε (σε ολα τα μεσα)
       Και δημοσια και πριβε και δεν εχω κανενα θεμα.
       Να σαι καλα.

       Χαμογελατε…

       16/02/2012 στο 15:51

      • Ioulianos

       DrAluca Με ειλικρίνεια σου απάντησα και εγώ.
       Θα το ήθελα αλλά μόνο με τον τρόπο που σου είπα.

       Πάρε την διεύθυνση μου από τους παραλληλογράφους.

       16/02/2012 στο 15:58

       • DrAluca

        Και εγω Παραλληλογραφος ειμαι? 😀
        Θα προτιμουσα βεβαια δημοσια. Αλλα θα σου στειλω συντομα μειλ.

        Χαμογελατε…

        16/02/2012 στο 16:02

    • Anakata-dyomenh

     Ιουλιανέ, περιμένεις τη «βελούδινη επανάσταση» όπου δε θα σπάσει τζάμι;

     16/02/2012 στο 15:50

   • Spin

    Ναι καταλαβαίνω τι λες, αλλά γιατί ας πούμε να μην υποψιάζομαι ότι κάποιοι της ΚΕ του ΚΚΕ είναι πράκτορες? αν υπάρχουν πράκτορες παντού, αν οι υπηρεσίες είναι τόσο δυνατές, αν το κράτος θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την κυριαρχία του, δεν είναι πιθανό να υπάρχουν πράκτορες σε υψηλές θέσεις στο κκε και να διαμορφώνουν γραμμή?

    Και αν μια τέτοια πιθανότητα είναι βάσιμη, θα συμβούλευες άλλους να μην μπούνε στο κκε γιατί πολύ πιθανόν άθελα τους να παίρνουν γραμμή από πράκτορες? Ή θα τους έλεγες ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρχουν πράκτορες στο κκε? ή θα τους έλεγες κάντε ότι νομίζετε αλλά το νου σας? ή θα έλεγες ότι δεν μπορείς να ετεροκαθορίζεσαι? και πάει λέγοντας έτσι, νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ.

    16/02/2012 στο 16:15

    • Ioulianos

     Μα αυτό που περιγράφεις έχει ήδη συμβεί στο ΚΚΕ. Μανώλης Μανωλέας, Γιάννης Μιχελίδης και Μιχάλης Τυρίμος δρούσαν μέσα στο ΚΚΕ και από την ΚΕ ως πέμπτη φάλαγγα του Μανιαδάκη ακριβώς γιατί οι δομές του τότε ήταν χαλαρές!!
     Ακόμα και ο Δημήτρης Κουτσογιάννης υπεύθυνος του Ριζοσπάστη συμμετείχε στο Διαβρωμένο εκ των εσω ΚΚΕ.
     Και ακριβώς γιατί υπάρχουν και αυτά τα διδάγματα γράφω ότι γράφω…..

     16/02/2012 στο 16:28

     • Spin

      Το δίδαγμα είναι νομίζω το να έχουμε το νου μας γενικότερα και το ότι κανένας πολιτικός χώρος δεν προσφέρει «ανοσία» στα μέλη του. Και οι κομμουνιστές την έχουν πάθει ( το ελληνικό φαινόμενο δεν το ήξερα, σκεφτόμουν την γερμανία και το ραιχσταγκ) και οι αναρχικοί την έχουν πάθει(βλ. Ισπανία) κλπ κλπ.

      Από εκεί και πέρα εγώ θα προτιμούσα να γίνει κατάληψη όλων των υπουργείων ( ας πούμε ), από το να καούν 50 τράπεζες. Αλλά καλώς ή κακώς εγώ δεν μπορώ(ούτε θέλω) να ορίσω ούτε το τι συμβαίνει στην κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστεί η οργή του καθενός ούτε φυσικά να ελέγξω τα όποια σκυλιά του κράτους που δρουν μέσα στην αναμπουμπούλα.

      16/02/2012 στο 17:02

  • Anakata-dyomenh

   εμένα να δεις… ειδικά όταν ποτίζει τόσο το κεφαλι που δημιουργει κλειστά σφιχτά μπλοκ για να μη μπει μέσα καμια μεσηλικη κυριουλα προβοκάτορας με κρίση πανικου και χαλάσει η σουπα της ομοιογένειας…

   16/02/2012 στο 15:41

 13. Άντε να κάνουμε και ένα πολιτικό σχόλιο: προβοκάτορες ΕΔΩ δεν υπάρχουν, το υπογράφω με την δικτυακή μου πένα! Καλό μας μεσημέρι…

  16/02/2012 στο 15:26

  • DrAluca

   ΠροβοκαΣτορες ομως? 😛

   Χαμογελατε…

   16/02/2012 στο 15:32

 14. αποκαλυφθηκατε ολοι σας…

  16/02/2012 στο 16:56

  • Αλεξης Τσιμπλας

   ποιοι ολοι σας

   κι εγω 😆

   16/02/2012 στο 17:05

 15. katy

  Στο λεξικό της κοινής νεοελληνικής, στο λήμμα ‘προβοκάτορας’ μεταξύ άλλων βρίσκουμε:

  «….Αυτός που σκόπιμα (με λόγια ή με συμπεριφορά) πιέζει, ερεθίζει κλπ. για να προκαλέσει την αντίδρασή σου…»

  Στο slang.gr στο λήμμα ‘τρολ’ βρίσκουμε:

  «….Έτσι λέγεται στη διαδικτυακή αργκό, ο χρήστης του ίντερνετ με διάφορα απωθημένα, ο οποίος κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας μπαίνει σε forums, chat rooms ή blogs και γράφει άσχετα ή επιθετικά σχόλια με σκοπό να διαταράξει τη συζήτηση…»

  Θυμάστε εκείνο το παλιό αστείο, «…το μπουζούκι είναι όργανο, ο μπάτσος είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι….»;

  Έρχεται η Χαζή απορία (πιο χαζή δε γίνεται).

  Ο προβοκάτορας είναι τρόλλης;

  17/02/2012 στο 07:15

 16. Το παρακάτω δεν είναι αστείο, μιλάνε σοβαρά!

  Έρχεται η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α!

  http://gr.news.yahoo.com/-100200421.html

  17/02/2012 στο 12:30

 17. Ένας σχολιασμός για το ίδιο θέμα:
  Τι κοινό έχουν οι “Αναρχικοί” με τους “Μακεδόνες”;

  17/02/2012 στο 13:07


 18. Κλείνω τ’ αυτιά μου σε κάθε ψέμα
  που μου ξυπνά φόβο παράλογο
  είμαι περήφανος που ζω σαν τον καθένα
  στην αυτοκρατορία των ανάπηρων

  Aφιερωμένο σε όσους ζούνε στον μικρόκοσμο τους και δεν βλέπουν την αλήθεια

  17/02/2012 στο 19:20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s