δαγκανίδια άνευ λόγου ….

Όποιος εύκολα ξεχνάει…

… απότομα θυμάται!

Candia Altenativa

Το  κείμενο Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Δρόμου Άπατρις – Τεύχος 16

Ξεχάστηκε κιόλας φαίνεται! Και δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από τη μέρα που ο  Άντερς Μπρέιβικ δολοφόνησε μαζικά τους συμπατριώτες του. Θα είχε ξεχαστεί, όμως, υπό άλλες συνθήκες;
Ας κάνουμε μια υποθετική – όχι όμως και αβάσιμη – ερώτηση: τί θα είχαν δει τα μάτια μας και τί θα είχαν ακούσει τ’ αυτιά μας, αν στη θέση του νορβηγού φασίστα (και έχοντος απολύτως  σώας τας φρένας) δολοφόνου βρισκόταν ένας ισλαμιστής; Ας θέσουμε και μια άλλη υποθετική – αλλά εξίσου βάσιμη– ερώτηση: τί (δεν) θα είχαμε ακούσει και δει, αν αυτό το φασιστικό παλιοτόμαρο είχε δολοφονήσει, αντί για ντόπιους νορβηγούς, μουσουλμάνους μετανάστες; Ο αναγνώστης/στρια που θέλει να χρησιμοποιεί το μυαλό του/της έχει δώσει ήδη την προφανή απάντηση.
Και είναι προφανής η απάντηση διότι, χρόνια τώρα οι δυτικές κοινωνίες έχουν αποδεχτεί την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων και αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους, ως υπεύθυνους για όλες τις καταστροφικές επιπτώσεις που βιώνουν μέσα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα όπου πελαγοδρομούν. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες ιδιαίτερα έχουν στοχοποιηθεί διότι θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος ενός υποτιθέμενου σχεδίου για την «αποχριστιανοποίηση» της Ευρώπης, για την πολιτισμική αλλοίωσή της.  Μέσα σ’ αυτό το κλίμα βρήκαν τις κατάλληλες συνθήκες να αναβιώσουν κάθε είδους ρατσιστικές θεωρίες και ν’ αποκτήσουν κοινωνική απήχηση οι πολιτικοί εκφραστές τους. Με άλλα λόγια, οι δυτικές κοινωνίες έχουν επιτρέψει να επωάζονται ξανά τα αυγά του φιδιού μέσα στον κόρφο τους. Φυσικό επόμενο είναι ότι μεγάλα τμήματα των κοινωνιών αυτών όχι μόνο δεν  αντιδρούσαν αλλά και  έδειχναν ανοχή στις επιθέσεις των φασιστικών σκυλιών κατά των μεταναστών – ακόμα και σε δολοφονίες.
Έλα όμως που έχει ο καιρός γυρίσματα που είναι όλο εκπλήξεις (ενίοτε μάλιστα άκρως δυσάρεστες). Να σου, δηλαδή, πάλι αυτή η πόρνη, η Ιστορία ντε, που εκδικείται όποιον δεν τη σέβεται, όποιον επιμένει να εθελοτυφλεί και να ρίχνει στη λήθη τα διδάγματα του παρελθόντος. Διδάγματα που βγήκαν μέσα απ’ τις κοινωνικές συγκρούσεις, γραμμένα με ποταμούς αίματος και βουνά καταστροφών και που θα ‘πρεπε να αποτελούν απαράγραπτη κοινωνική γνώση και μνήμη. Και η Ιστορία διδάσκει ότι ο κάθε είδους φασισμός στρέφεται πρωτίστως και κυρίως ενάντια στην ίδια την κοινωνία που τον γεννάει και τον ανέχεται. Αυτό ακριβώς κατέδειξε ξεκάθαρα ο νορβηγός φασίστας, δολοφονώντας εν ψυχρώ και μαζικά τους συμπατριώτες  του. Τίποτα το περίεργο και το πρωτότυπο! Εξάλλου, οι μετανάστες μπορεί και να την κάνουν για  άλλες πολιτείες – οι ντόπιοι όμως; Διότι, μπορεί οι νορβηγοί πολίτες να μην έδειχναν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες, απ’ την άλλη όμως δεν έπαιρναν ή δεν απαιτούσαν να παρθούν δραστικά μέτρα εναντίον τους. Μ’ άλλα λόγια δείχναν υπερβολική, για τον Μπρέιβικ πάντα και του ομοίους του, ανοχή και διαλλακτικότητα.……  Συνεπώς, αυτοί είναι που πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Αυτοί είναι ο στόχος!
Εδώ ακριβώς φανερώνεται η πραγματική φύση κάθε ολοκληρωτισμού: Είναι η ίδια η κοινωνία που θα πρέπει να αναμορφωθεί με κάθε τρόπο για να ανταποκριθεί στις ακριβείς επιδιώξεις και στόχους του συστήματος σκέψης που αυτός πρεσβεύει, του φασισμού εν προκειμένω. Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κείμενό του, η μεγάλη πλειοψηφία των νορβηγών ήταν ύποπτη και υπεύθυνη στα μάτια του, αφού ψήφιζε και υποστήριζε πολιτικές δυνάμεις που δεν ακολουθούσαν άτεγκτη αντιμεταναστευτική πολιτική, και ως εκ τούτου θα’ πρεπε ν’ αλλάξει. Και επειδή δεν άλλαζε, είπε να της δώσει ένα μάθημα από πρώτο χέρι. Τα ελληνικά ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως ψυχοπαθή. Βολεύει πολλούς κάτι τέτοιο. Αποπροσανατολίζει τη συζήτηση και παύουν να τίθενται ενοχλητικά ερωτήματα. Όμως, κυρίες και κύριοι, αυτά είναι τα σκυλιά που αμολήσατε για να ξεσκίσουν κάποιους άλλους και τώρα γυρίζουν και δαγκώνουν εσάς τους ίδιους. Απλώς, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και δράσης κάθε απολίτιστου φανατικού που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο απ’ τους άλλους.
Η Χάννα Άρεντ, στο κλασικό της έργο «Το Ολοκληρωτικό Σύστημα», αναφέρει ότι, με βάση τα αρχεία, οι Ναζί  σκόπευαν να διενεργήσουν  «μια εθνική ακτινολογική εξέταση» ώστε « ο Φύρερ να έχει έναν κατάλογο…αυτών που υποφέρουν από τους πνεύμονες και την καρδιά». Σύμφωνα με τη ρατσιστική λογική των ναζιστών, αυτές οι οικογένειες θα απομονώνονταν απ’ τον υπόλοιπο πληθυσμό και στο τέλος θα εξολοθρεύονταν. Με άλλα λόγια, πέρα απ’ τη δολοφονία των μειονοτήτων και των αντιφρονούντων, όσο περνούσε ο καιρός οι ναζί άρχιζαν να στρέφονται ενάντια στο κύριο σώμα του πληθυσμού της Γερμανίας, στη λυσσώδη προσπάθειά τους να κάνουν πράξη την ιδεοληψία τους για την ανώτερη καθαρή φυλή.
Ο νορβηγός όμως αναφέρεται και στα καθ’ ημάς στο εν λόγω κείμενό του. Χρησιμοποιώντας παρεμφερές λεξιλόγιο με τους ελληναράδες ομοϊδεάτες του, στοχοποιεί ως εσωτερικό εχθρό όσους έλληνες πολίτες ψηφίζουν από ΠΑ.ΣΟ.Κ (τουλάχιστον) και προς τ’ αριστερά. Και φυσικά, τα παλικάρια που θα σώσουν τη χριστιανοσύνη και τον ανώτερο πολιτισμό μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ανήκουν στον ΛΑ.Ο.Σ. και στις άλλες φασιστικές-ναζιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή. Όπως αποκάλυψε η έρευνα των διωκτικών αρχών, εφτά έλληνες φασίστες τον βοήθησαν για να προετοιμάσει το μαζικό του έγκλημα. Φυσικά, αυτή η είδηση θάφτηκε δεόντως. Φαίνεται ότι συμβαίνει να υπάρχουν κάμποσοι  «παρανοϊκοί» εδώ γύρω, δίπλα μας. Μήπως θα’ πρεπε να’ χουμε το νου μας; Α! και για να μην ξεχνιόμαστε! Ο νορβηγός είναι ιδιαιτέρως γενναιόδωρος με την Ελλάδα: της επιδικάζει όλα τα εδάφη της  «Μεγάλης Ιδέας», εκείνα που θα δημιουργήσουν ξανά την «Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Διαφωνεί, μήπως, κανείς-μιά;
Εμάς, όλους μας, δηλαδή την ελλαδική κοινωνία, θέλουν να αναμορφώσουν με την πιο ακραία βία οι φασίστες-ναζιστές και να την κάνουν σαν τα παλιόμουτρά τους. Οι μετανάστες είναι απλά το δόλωμα για να παραμυθιάζονται και να τσιμπάνε τα μελλοντικά τους θύματα, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους. Υπ’ αυτό το πρίσμα, γίνεται πιο κατανοητή η επιμονή  του ΛΑ.Ο.Σ. υπέρ του μνημονίου και η δράση των ναζιστικών παραφυάδων εναντίων των απεργιών. Από ‘δώ, απ’ τον «εθνικό κορμό» εκκινεί η εφαρμογή των ρατσιστικών τους θέσεων περί ανώτερων και κατώτερων. Αυτοί που δεν θα τα καταφέρουν, οι αδύναμοι, ας εξαθλιωθούν, ενώ οι ανώτεροι ας ευημερήσουν! Έτσι θα γίνει και το έθνος δυνατό! Για τον εαυτό τους υιοθετούν ευχαρίστως το ρόλο (δηλ. το προσωπικό βόλεμα – στο όνομα της πατρίδας πάντα!) του μαντρόσκυλου, που με το βούρδουλα θα κρατά όλους εμάς τους υπόλοιπους (τους κατώτερους δηλ…) υποταγμένους, με σκυμμένο το κεφάλι.
Όσοι, λοιπόν, επικροτείτε – ή έστω ανέχεστε –  τα πογκρόμ και τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι φασιστικές συμμορίες κατά των μεταναστών στις γειτονιές σας, μην κλαίγεστε όταν έρθει εκείνη η ώρα  που θα ανακαλύψετε ότι ο πραγματικός στόχος τους  είστε εσείς οι ίδιοι. Δεν θα έχετε καμία δικαιολογία!

Κολίγος

===================================================================================

υγ: Εχει ενδιαφέρον  το βιβλίο «Ρωγμές του σύγχρονου κόσμου»   το οποίο περιέχει δημοσιευσεις του δημοσιογραφου/συγγραφεα  Στιγκ Λάρσον(Σουηδία) και αναλύει λίγο-πολυ το φαινόμενο Μπρέιβικ αρκετά χρόνια πριν συμβεί.

μανικάκος

http://wp.me/p1pa1c-fke

 

Advertisements

55 Σχόλια

 1. Capybara

  Πολύ καλά τα λέει. Έχει ενδιαφέρον και αυτό:

  http://lmsi.net/La-piste-islamophobe

  10/01/2012 στο 15:13

  • μανικακος

   πφφφφφφ…….. ξερεις γαλλικα και πουλας μουρη ε? 🙂 🙂 🙂

   10/01/2012 στο 15:15

 2. theodore

  edo o kosmos kataliete ke erhode pragmata thavmasta ke protognora ke emis asholumaste me ton kathe paranoiko, prasinofrouro, fasisto-nazi, marxisti, leninisti, keinsiano…klp klp…oli tus apominaria apotihimenon adikinonikon sistimaton !!!

  10/01/2012 στο 15:15

  • Spin

   μη βάλεις λάδι τώρα , βάλε απλά ενα σελοφάν και πέτα τη στο ψυγείο να παγώσει.

   10/01/2012 στο 15:17

   • koula

    χααχχαχαααχχαχαχαχαχααχχαχααχχαχααχχαχααχ

    10/01/2012 στο 15:18

  • μανικακος

   ορμα εσυ στις τραπεζες να ορμησω εγω στους λενινιστες…..
   δικαιη μοιρασια…..

   10/01/2012 στο 15:17

  • DrAluca

   Το καταλυεται δεν γραφεται με i.
   Βeat THIS unrelevant!

   Χαμογελατε…

   10/01/2012 στο 15:19

  • Ο Μπρέιβικ δεν ήταν ούτε αριστερός ούτε δεξιός. Ήταν μόνο Νορβηγός… (κατά παράφραση του νέου μεταμοντέρνου εθνικιστικού χιτ: ούτε αριστερά ούτε δεξιά μόνο Ελλάδα)

   10/01/2012 στο 18:11

 3. συγγνωμη για το ασχετο αλλα εχει προκυψει ενα πολυ σοβαρο θεμα εξαιτιας της παρεμβασης στον flash απο τη συνελευση για την υποθεση του Επαναστατικου Αγωνα

  στην εποχη της ελευθερης αγορας και της πλεον ανατριχιαστικης πραγματωσης των περιγραφων του Οργουελ, σημερα και επισημα τεθηκαν σε εφαρμογη οι τελευταιτες διαταξεις του τρομονομου

  ποινικοποιηση της σκεψης και ξεκαθαρες πολιτικες διωξεις μερικων «ακινδυνων για το συστημα» «χουλιγκανων» και «ελιτιστων» ανθρωπων

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1367938

  αυτεπαγγελτη διωξη του εισαγγελεα για «εγκωμιασμο τρομοκρατικων πραξεων»

  οι δημοσιογραφοι βεβαιως παραμενουν ασυλληπτοι

  10/01/2012 στο 15:37

  • Anakata-dyomenh

   !!!!!!!! ε ηρθε η ωρα να εφαρμόσουν τον νεο τρομονομο σε ολες του τις πτυχές. Ξεκάθαρη φιμωση ελεύθερης έκφρασης… Αν οι προσαγωγές γινουν και συλλήψεις, τότε τα πραγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.

   10/01/2012 στο 15:47

  • Spin

   Ισχύει ότι τους προσήγαγαν με βάση τον τρομονόμο ?? Διαβάζω στο λινκ για «εγκωμιασμός τρομοκρατικών πράξεων και χρήση παράνομης βίας», κατηγορίες που προβλέπονται από τον τρομονόμο.»

   Θεσπέσια. Έτσι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα δώσει και ένα μάθημα. Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές πράξεις και να χρησιμοποιούμε νόμιμη βία. π.χ. αν μπεις στην οννεδ, καταδικάζεις την βία και συνεργάζεσαι με μαφιόζους,μπράβους ασφαλίτες και πολιτικούς είσαι νόμιμος.

   10/01/2012 στο 15:49

   • DrAluca

    Οι προσαγωγες εγιναν οντως με βαση τον νεο τρομονομο.
    Αλλα αναμενουμε αν θα απαγγελθουν κατηγοριες, και θα μετατραπουν σε συλληψεις με βαση αυτον.
    Το ζητημα ειναι πως ο αντιτρομοκρατηκος (στο συνολο οσο τον εχω διαβασει) ειναι τοσο γενικολογος, που επαφυεται στην κουτρα του εκαστωτε εισαγγελεα η αλλου «κοινωνικου» λειτουργου, στον ΑΝ και ΠΩΣ και κατα ΠΟΣΟ θα τον αναφερει και θα τον εφαρμωσει…

    Επισης να θυμησουμε το αυτεπαγκελτο για αυτην την διαδικασια, κατι το οποιο ουδεποτε κινηθηκε στην περιπτωση του Εφραιμ και λοιπων συνεργατων, η του Κιμωνα του Κουλουρη του μπατσοφαγου (μεγαλη η χαρη του)

    Χαμογελατε…

    10/01/2012 στο 15:54

    • dimi

     Συγκέντρωση Αλληλεγγύης έξω από τη Γ.Α.Δ.Α στις 17.30.
     Προσυγκέντρωση έξω από την στάση μετρου Αμπελοκήπων.

     10/01/2012 στο 16:02

     • Spin

      Θα είναι και ο Εχούντ Μπάρακ παρών. οι συλλήψεις έγιναν για να ευχαριστηθεί ο τιμώμενος επίσημος καλεσμένος μέγας αφέντης. θα του πάνε και κρασιά, κρέατα, μπαχαρικά κλπ κλπ.

      10/01/2012 στο 16:08

    • Σωστόοοος…
     Ο εισαγγελέας εδω παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα…αλλού θέλει έγκληση για να ενεργήσει……
     Που να τολμήσουν οι εισαγγελείς να ενεργήσουν αυτεπάγγελτα εναντίον όλων αυτών που έφεραν την χώρα στη σημερινή κατάσταση….
     Ξεφτίλες όλοι τους

     10/01/2012 στο 17:15

   • Αθανασία

    Νόμιμη βία είναι να γίνεσαι πρωθυπουργός και να έχεις και φασισταριά στη κυβέρνηση χωρίς να σε έχει εκλέξει ο λαός

    10/01/2012 στο 18:11

 4. μανικακος

  Pagal sorry ρε συ….
  σ’αγαπάμε αλλα να….αυτη η μυρωδια απο χοιροστασιο με ανακατευει….

  10/01/2012 στο 15:54

 5. Stalin

  Σωστός!!!!

  10/01/2012 στο 16:23

 6. pasokoi kai neodhmokrates gamhmenoi

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!
  ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ!

  10/01/2012 στο 17:48

 7. no use for a name

  Mια λίγο πιο προσεκτική ματιά σε 2-3 γεγονότα του τελευταίου διαστήματος (και βασικά η αντίδραση της αστυνομίας σε αυτά) φανερώνει την αλλαγή του κλίματος και την νέα φάση σκληρής καταστολής που έρχεται…Ίσως να πλησιάζει μαζί και η χρεοκοπία,οπότε τα παιδιά μαγειρεύουν πριν πεινάσουν.Όχι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα καλοπερνάμε,αλλά η καταστολή όπως είναι λογικό έχει τα κάτω της και τα πάνω της (σαν το κίνημα των πλατειών ένα πράγμα).Η 2η μέρα των γνωστών γεγονότων του περασμένου Ιούνη π.χ (που αποτέλεσαν κατά την γνώμη μου το κορυφαίο γεγονός καταστολής από μεριά κράτους) δεν μοιάζει σε τίποτα με την περίοδο «αφασίας» που περνάμε εδώ και 2-3 μήνες…Πάντως επειδή είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος,βάλτε τα καλά σας γιατί τα καλύτερα έρχονται…

  10/01/2012 στο 17:52

 8. no use for a name

  επίσης ξέρει κανείς αν έχει ξαναπαίξει αυτή η κατηγορία περί «εγκωμιασμού τρομοκρατικών πράξεων» στη χώρα σε αλληλέγγυο κόσμο?μοιάζει να συμβαίνει πρώτη φορά,εγώ τουλάχιστον δεν το ξαναθυμάμαι.Σίγουρα έπαιζε πολύ στη Γερμανία για την RAF.

  10/01/2012 στο 18:03

  • Spin

   το σίγουρο είναι ότι θα φορεθεί πολύ φέτος το χειμώνα…

   10/01/2012 στο 19:43

   • Oblivion

    Που το ξέρεις? Εγώ άλλα είδα σήμερα το πρωί στην Μενεγάκη:P

    10/01/2012 στο 20:16

    • Spin

     στη γιαφκα του χαριτάτου λες? 😛

     10/01/2012 στο 20:24

 9. 7 έλληνες φασίστες βοήθησαν τον Μπρέιβικ, ιδέα δεν είχα.
  Θέλουν μεγάλη προσοχή, οποιοσδήποτες εφησυχασμός μας θα ήταν καταστροφικός…
  ——————————————————————————–
  Παραθέτω κι ένα απόσπασμα απο τον Ραφαηλίδη: ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, από το βιβλίο του «Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας»
  __________________________________________________
  …Πολλά κοινωνικά φαινόμενα, όπως ο φασισμός, δεν ερμηνεύονται επαρκώς με κλασικό Μαρξισμό. Άλλωστε, ο φασισμός σαν πολιτικό γεγονός δεν είχε εμφανιστεί στην εποχή του Μαρξ η στην εποχή του Λένιν και συνεπώς δεν θα μπορούσαμε να αντλήσουμε επιχειρήματα για τη μελέτη του από τους κλασικούς του Μαρξισμού.
  Ο φασισμός δεν είναι μόνο η ακραία μορφή του καπιταλισμού, που εμφανίζεται σε περιόδους μεγάλης κρίσης (όπως τώρα, κακή ώρα δλδ!) του αστικού κοινωνικού συστήματος είναι ένα φαινόμενο μαζικής ψυχοπάθειας. Νοούμενο σαν τέτοιο μπορεί να διαγνώσει κανείς την ύπαρξη του και έξω από το κυρίως ειπείν φασιστικά κόμματα, σαν κατάσταση διάχυτη μέσα στην κοινωνία, όπου μπορεί να μορφοποιηθεί και σε πολιτικούς σχηματισμούς, που δεν έχουν την τυπική μορφή του τυπικού φασιστικού κόμματος. Ο φασισμός, λοιπόν, είναι παντού!
  Ο φασισμός είναι καταρχάς νοοτροπία. Μία νοοτροπία που στηρίζεται στην ομολογημένη η ανομολόγητη αποδοχή της αξίας της βίας, έξω και πέρα από τους κοινωνικούς επανακαθορισμούς της, αυτούς δηλαδή που ήταν γνωστοί ακόμα από την εποχή του Μακιαβέλι. Ο φασισμός δεν είναι μακιαβελισμός. Ο μακιαβελισμός προϋποθέτει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο πολιτικής δράσης. Για να υπάρξει όμως φασισμός πρέπει ο μακιαβελισμός των ηγετών να συναντήσει το… λαϊκισμό και να τον βάλει στην υπηρεσία του.
  Ο φασισμός στηρίζεται στην ενδιάθετη στη μάζα και διάχυτη στην κοινωνία βία. Ο φασισμός αξιοποιεί, θα λέγαμε, τον αρχικό ζωώδη πυρήνα του ανθρώπου εκείνου που δεν έχει ακόμα πλήρως εξανθρωπιστεί και που βαρβαρίζει σταθερά στην καθημερινή του ζωή. Κι ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο βλακώδης και άκριτος «σεβασμός της ανθρώπινης προσωπικότητας». Ποιας προσωπικότητας και γιατί είναι ανθρώπινη η προσωπικότητα του φασίστα? (έλα μου ντε) 🙂
  Δεν προτείνω, βέβαια, τη φυσική εξόντωση των φασιστών. Μια τέτοια πρόταση θα ήταν τυπικά φασιστική. Προτείνω μόνο να έχουμε το νου μας στον καθημερινό φασισμό, όπως ονομάζει ευφυέστατα το διάχυτο και άμορφο φασισμό ο Μιχαήλ Ρομ…

  10/01/2012 στο 21:49

  • Spin

   δλδ αν σκοτώσουμε όλους τους φασίστες δεν τελειώνει ο φασισμός? τι κωλοβιντεογκεημ είναι τούτο ρε 😛

   10/01/2012 στο 21:57

 10. Επίσης ο Στιγκ Λάρσον (την «έκανε» στα 50 του, ανακοπή καρδιάς) έγραψε και το «Κορίτσι με το Τατουάζ», που γυρίστηκε και ταινία-ταινιάρα δλδ, σουηδικής παραγωγής (2009) το τονίζω αυτό! Γιατί αύριο-μεθαύριο θα έρθει και η αμερικάνικη απάντηση…μούφα δλδ! (ελπίζω να μη δει κάποιος-(α) αυτό το σχόλιο) 😀 😉

  10/01/2012 στο 22:09

  • μανικακος

   εγω λεω να το διαβασω…..
   αλλα ειναι 3 βιβλια παντοφλες ρε πουστη μου….

   10/01/2012 στο 22:12

   • 1 τόμο εσύ, 1 εγώ, και 1 στη κλήρωση! 😉

    10/01/2012 στο 22:20

 11. το βεβαιο είναι οτι τα σημερινα γεγονοτα στον Flash αποτελουν σημειο καμπης

  περα απο την ποινικοποιηση της σκεψης με τις προσθηκες στον τελευταιο τρομονομο, πλεον το κρατος περασε και στην εμπρακτη καταστολη και ποινικη διωξη των οσων θεωρει επικίνδυνους για το συστημα εξουσιας

  αρκει η αναπαραγωγη σε προφορικο λογο αυτων που η εξουσια θεωρει «τρομοκρατια» για να συλληφθεις

  εντυπωσιακο ειναι το οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει παρει χαμπαρι και κοιμαται αμεριμνος, δεν πειραζει, μεχρι να φτασουμε στα επιπεδα της Συριας εχουμε ακομα δρομο

  11/01/2012 στο 00:25

 12. “Τα ανώτερα άτομα ξεχνούν ευχαρίστως την υπεροχή τους, με τον όρο οι άλλοι να τη θυμούνται”.

  Αγνώστου (σε ‘μένα).

  11/01/2012 στο 07:01

 13. LAGARTSAS-A

  Στο πεπλο σιωπης της δικης του Επαναστατικου Αγωνα, τα χθεσινα γεγονοτα και τις προσαγωγες/συλληψεις 20 αναρχικων/ αντιεξουσιαστων, μια προσεγγιση από πιτσιρικο.

  \Παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash πραγματοποίησαν χτες 25 αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κατηγορούμενους ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που δικάζονται στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε είκοσι προσαγωγές που αργότερα έγιναν συλλήψεις.

  Έχω γράψει επανειλημμένως πως οι αναρχικοί είναι οι μόνοι που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συντρόφους τους και πληρώνουν το τίμημα με προσαγωγές, συλλήψεις και φυλακίσεις.
  Αλληλεγγύη δεν είναι τα τσιτάτα περί αλληλεγγύης στα social media –αυτά είναι αισχρή υποκρισία-, αλλά οι πράξεις. Μόνο αυτές.
  Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αλληλέγγυοι στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αναφέρονται στην ανάγκη κοινωνικής επανάστασης, στην κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, τις φοροληστρικές επελάσεις, τη διάλυση κοινωφελών οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αστυνομοκρατία και «Στη συνθήκη αυτή, λοιπόν, την κοινώς ομολογούμενη ως Χούντα».
  Εγώ δεν είμαι αναρχικός –ούτε και τίποτα άλλο γιατί δεν μπορώ τα δόγματα-, αλλά έχω να κάνω μια παρατήρηση: Ναι, έχουμε χούντα. Όσοι διαφωνούν με τον ορισμό «χούντα» -επειδή τον θεωρούν υπερβολικό- θα συμφωνήσουν πως έχουμε τουλάχιστον κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
  Η ένστασή μου είναι πως αυτή η χούντα –ή το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα- έχει τη σιωπηρή αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Διαφορετικά, θα υπήρχαν ισχυρές αντιδράσεις. Δεν υπάρχουν. Ναι, είναι υπέροχη η ελευθερία. Πρέπει, όμως, να την θέλεις. Και να την αντέχεις.
  Αυτό είναι κάτι που καμία επαναστατική οργάνωση και κανένας αντιεξουσιαστικός χώρος δεν αναφέρει σχεδόν ποτέ. Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα ένας φυτευτός πρωθυπουργός, τέσσερις ακροδεξιοί στην κυβέρνηση –με το Σύνταγμα να έχει γίνει φιτίλια-, και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς. Άρα, η ευθύνη είναι σε εμάς, τους Έλληνες πολίτες.
  Ακόμα και η ανάγκη κατάληψης ενός ραδιοφωνικού σταθμού σαν τον Flash –για να ακουστεί το τι συμβαίνει στη δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα- δείχνει την έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης.
  Δυστυχώς, δεν υπάρχουν εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης. Και πριν βιαστούμε να ρίξουμε την ευθύνη στα καθεστωτικά μέσα, ζητώντας τους να …αλλάξουν, ας κοιτάξουμε τις δικές μας ευθύνες -αυτοί τα συμφέροντά τους κοιτάνε και υποστηρίζουν.
  Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης γιατί δεν ήμασταν άξιοι. Έχω διαβάσει άπειρα σάιτ αριστερών, αναρχικών, αντιεξουσιαστών, κομμουνιστών –και διάφορων άλλων- που γράφουν ένα κάρο παπαριές και προσπαθούν να αποδείξουν πως κατέχουν τη μια και μοναδική αλήθεια και πως είναι πιο επαναστάτες από όλους τους άλλους. Αποτέλεσμα; Δεν τα διαβάζει άνθρωπος. Αυτό, βέβαια, δεν τους πτοεί καθόλου. Συνεχίζουν ακάθεκτοι σαν να μην τρέχει τίποτα – αυτό είναι χαρακτηριστικό του βλάκα.
  Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας και της Τρόικας, η πιο σκληρή και ανελέητη «αριστερή» κριτική δεν γίνεται στην εξουσία – γίνεται στους άλλους αριστερούς. Πώς να συνεργαστούν αυτοί οι άνθρωποι σε ένα μέσο της προκοπής;
  Την ίδια ώρα που ο κάθε αριστερός προσπαθεί να αποδείξει στους υπόλοιπους πόσο πιο επαναστάτης είναι –βρίζοντάς τους από το πρωί μέχρι το βράδυ-, τα καθεστωτικά μέσα αλωνίζουν, ο Βορίδης έγινε υπουργός, και κάποιοι ηλίθιοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ακόμα και στον Πρετεντέρη που κινδυνεύει να μείνει άνεργος αν κλείσει το Mega.
  Δυο είναι τα στοιχεία λοιπόν που έχω να επισημάνω: μια κοινωνία που γουστάρει χούντα και είναι για τα μπάζα, και ένας διασπασμένος –σε εκατομμύρια κομμάτια- αριστερός και αντιεξουσιαστικός χώρος που αδυνατεί να συμφωνήσει και να συνεργαστεί στο οτιδήποτε.
  Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε επαναστατική οργάνωση, η κατάσταση είναι γνωστή αλλά δεν μοιάζει να ενδιαφέρει και πολύ κόσμο. Δικάζονται από ειδικά δικαστήρια αλλά –παρ’ όλα αυτά- δεν θεωρούνται πολιτικοί κρατούμενοι. Καταδικάζονται, φυλακίζονται και στη συνέχεια το Κράτος και τα παπαγαλάκια του προσπαθούν να πείσουν πως είναι κοινοί εγκληματίες.
  Δεν είναι τυχαία η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια που γίνεται για να «αποδειχτεί» η σχέση των μελών των επαναστατικών οργανώσεων με ποινικούς κρατούμενους. Αφού τα αστικά δικαστήρια τους καταδικάζουν πρώτα ως εγκληματίες, μετά -για να δικαιώσουν την καταδικαστική απόφαση- προσπαθούν να τους αποδώσουν και σχέσεις με εγκληματίες, ώστε να μην σκέφτεται κανείς πως –στην πραγματικότητα- είναι πολιτικοί κρατούμενοι.
  Στις 24 Οκτωβρίου του 2011, η Παναγιώτα Ρούπα –που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δράση του Επαναστατικού Αγώνα- είπε στο δικαστήριο τα εξής: «Αν κατάφερνε ο Επαναστατικός Αγώνας να ανατρέψει το σύστημα, αν ήμασταν νικητές, θα μας αναγνωρίζατε ως πολιτικά όντα. Είναι η κουλτούρα του νικητή, οι αξίες της κοινωνίας είναι ποιος νικάει.».
  Στις 31 Ιανουαρίου του 2011 είχα γράψει: «Οι συλληφθέντες “τρομοκράτες” αυτοχαρακτηρίζονται “επαναστάτες”. Αυτό που ξεχωρίζει τον επαναστάτη από τον τρομοκράτη –τουλάχιστον ως προς το πώς θα τον αποκαλούν οι υπόλοιποι- είναι η νίκη: αν νικήσεις, είσαι επαναστάτης – αν ηττηθείς, είσαι τρομοκράτης.
  Μετά από μια πιθανή εξέγερση στην Ελλάδα, θα προκύψει ένα θέμα: τι θα γίνει με φυλακισμένους όπως τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς; Τρομοκράτες ή πολιτικοί κρατούμενοι; Ό,τι θα είναι τότε, είναι και τώρα.».
  Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω.\

  http://pitsirikos.net/2012/01/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC/#more-16158

  11/01/2012 στο 11:18

 14. τα ελληνικά ΜΜΕ τον Μπρέιβικ τον παρουσίαζαν ως ψυχοπαθή, τον δε Gianluca Casseri τον απέκρυψαν τελείως.

  Η φασιστικοποίηση του κράτους απαιτεί όλο και περισσότερες παρακρατικές ομάδες με όλο και περισσότερη κάλυψη.

  11/01/2012 στο 12:42

 15. LAGARTSAS-A

  Γεια σου τζιμακο. 😉
  Εισαι μια οαση μεσα στη μαυριλα της ερημιας που μας πλακωνει.
  Η σημερινη εκπομπη του 11/1/12
  http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=4182&prodId=4&prodId=4

  11/01/2012 στο 16:18

 16. M.Ζ.

  Ρωτάει ο συγγραφέας: «τί θα είχαν δει τα μάτια μας και τί θα είχαν ακούσει τ’ αυτιά μας, αν στη θέση του νορβηγού φασίστα (και έχοντος απολύτως σώας τας φρένας) δολοφόνου βρισκόταν ένας ισλαμιστής;’

  ¨Οτι έγινε και με τις τυφλές επιθέσεις των ισλαμιστών με εκατόμβες νεκρών σε Μαδρίτη, Λονδίνο κ.ά.

  Τα ίδια δηλαδή.

  Κια απ’ την άλλη, τι είναι αυτή η ιστορία με την επίκληση της θρησκευτικής ταυτότητας; Οι άνθρωοι αυτοί δεν ανήκουν σε κάποια πιο συγκεκιρμ΄νεοι ομάδα; Δεν είναι Αλγερίνοι, Λίβυοι, Πακιστανοί, Άραβες ή Ιρανοί;

  Στο μεσαίωνα της προνεωτερικότητας γυρνάμε;

  Δηλαδή, για να ακολουθήσουμε τη γραμμή αυτή, θα έπρεπε να αυτοοριζόμαστε κι εμείς ως «χριστιανοί». Ούλοι μας, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλλοι!

  12/01/2012 στο 00:24

  • Capybara

   Οι Αλγερινοί, οι Σομαλοί, οι Πακιστανοί κ.τλ. είναι στο στόχαστρο του ρατσισμού και των διακρίσεων στην Ευρώπη ως μουσουλμάνοι, με βάση τη θρησκευτική τους ταυτότητα. Έτσι, είναι λογικό αμυνόμενοι να την υπερασπίζονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύουν να είναι ταυτόχρονα και Αλγερινοί, Σομαλοί, Πακιστανοί ή και Γάλλοι, Άγγλοι, Νορβηγοί. Κατά τη γνώμη μου σήμερα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα και να αποδεχτούμε ότι όλοι μας έχουμε πολλαπλές και μη αλληλοαποκλειόμενες ταυτότητες (εκτός κι αν θέλεις να γυρίσουμε στο μεσαίωνα της νεωτερικότητας).

   Μετά τις επιθέσεις σε Μαδρίτη και Λονδίνο δεν έγινε μία από τα ίδια. Στοχοποιήθηκαν όλοι οι μουσουλμάνοι ως ύποπτοι τρομοκρατίας και ένας ανυποψίαστος Βραζιλιάνος περαστικός δολοφονήθηκε από την αστυνομία γιατί ήταν μελαχροινός, άρα ύποπτος να είναι μουσουλμάνος=ύποπτος τρομοκράτης.

   Στην περίπτωση του Μπρέιβικ αντίθετα, δεν στοχοποιήθηκαν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτόν, αλλά που απλά τυχαίνει να έχουν την ίδια θρησκεία. Δεν στοχοποιήθηκε καν το ιδεολογικό κλίμα που τον δημιούργησε, αλλά παρουσιάστηκε σαν να είναι ένας μεμονομένος τρελός. Δεν είδαμε καμιά προσπάθεια επιτήρησης του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει, ίσα-ίσα στην Ελλάδα είδαμε τους ομοϊδεάτες του να γίνονται υπουργοί.

   12/01/2012 στο 00:42

  • DrAluca

   Ο συγγραφεας προφανως θελει να δειξει το ακομα πιο προφανες.
   Οτι αν ενας μη χριστιανος, μη λευκος εκανε μια αναλογη ομαδικη δολοφονια, σημερα θα ηταν στο αποσπασμα με συνοπτικες διαδικασιες, και μαλιστα θα συνεβαινε και γενικευση προς ολους τους μη χριστιανους, μη λευκους, οπως ακριβως συμβαινει και σημερα….
   Στην προκειμενη ομως…..ο ανθρωπος ειναι «παραφρον». Οχι φασιστας…, «παραφρον»……
   Σε αλλη περιπτωση, ειναι φονταμενταλιστης Ισλαμιστης, η ρατσιστης Λιβυος (πχ)

   Χαμογελατε…

   12/01/2012 στο 00:44

 17. Πάντως είδαμε και πάθαμε να ξεπεράσουμε (όσο ξεπεράσαμε βέβαια) τον θρησκευτικό ανορθολογισμό και νάσου ξαφνικά μας προκύπτει η ωραιοποίηση του ισλαμικού τερατουργήματος, στο «όνομα της ούμα», δηλαδή της ύπαρξης ενός ενιαίου θρησκευτικού έθνους.

  Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να αποτρέψουμε τη βαθμιαία ενστάλαξη στο δημόσιο λόγο της παραδοχής ότι πλέον μπορούμε να οριζόμαστε εμείς ή οι άλλοι ως θρησκευτικές οντότητες.

  Υπάρχουν κάποιες αρχές στο χώρο της παράδοσης της Αριστερά (και φυσικά δεν εννοώ τη μεταφυσική που επέφερε ο σταλινισμός), η οποία θεωρώ ότι το διάδοχο σχήμα από τα έθνη (που αντικατέστησαν κάποτε τις θρησκευτικές ομάδες) είναι οι τάξεις.

  Η επαναφορά, για οποιουσδήποτε λόγους και σε οποιασδήποτε μορφή, παρωχημένων σχημάτων, μας φαίνεται ως πισωγύρισμα και υποταγή.

  Ομέρ

  13/01/2012 στο 08:46

  • DrAluca

   Απο που ακριβως διαφαινεται η ωραιοποιηση του Ισλαμισμου?
   Και ποθεν προκυπτει οτι ειναι τερατουργημα?
   (η τουλαχιστον τερατουργηματικοτερο (ε ρε νεολογισμος και πασης φυσεως 🙂 ) απο την κυριαρχη θρησκεια)

   Χαμογελατε…

   13/01/2012 στο 13:36

   • Κοράνι, 2:216 «Οι εχθροπραξίες σας ζητούνται, κ’ εσάς δεν σας αρέσουν. Είναι όμως δυνατόν να μην σας αρέσει κάτι που είναι καλό για σας, και να σας αρέσει κάτι που είναι κακό για σας. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει, ενώ εσείς όχι.»

    Κοράνι, 4:74 «Συνεπώς αφήστε εκείνους που μάχονται για τον Αλλάχ, που ανταλλάσσουν την επίγεια ζωή με την επουράνια· και σε όποιον μάχεται για τον Αλλάχ, είτε σκοτωθεί είτε νικήσει, Εμείς θα του δώσουμε μια πλούσια ανταμοιβή.»

    Κοράνι, 4:89 «συνεπώς μην κάνετε φίλους μεταξύ αυτών [των υποκριτών, που εγκατέλειψαν το Ισλάμ] μέχρις ότου φύγουν (από τα σπίτια-τους) κατά τον τρόπο του Αλλάχ· αλλ’ αν γυρίσουν, τότε πιάστε-τους και σκοτώστε-τους όπου τους βρείτε, και μην κάνετε μεταξύ αυτών φίλους ή βοηθούς.»

    Κοράνι, 8:15-16 «Ω πιστοί! όταν συναντήσετε τους απίστους στη μάχη, ποτέ μη στρέψετε τα νώτα-σας σ’ αυτούς. Αν κανείς στρέψει τα νώτα σ’ αυτούς μια τέτοια μέρα – εκτός αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση του πολέμου, ή για υποχώρηση προς μια στρατιωτική μονάδα (δική-του) – στρέφει επάνω-του την οργή του Αλλάχ, και κατοικία-του είναι η Κόλαση.»

    Κοράνι, 8:39 «Ώστε δώστε μάχη εναντίον-τους μέχρις ότου να μην υπαρχει πια διωγμός, και η θρησκεία να είναι μόνο για τον Αλλάχ.»

    Κοράνι 8:65 «Ω Προφήτη, παρώτρυνε τους πιστούς να δώσουν μάχη. Αν υπάρχουν είκοσι αποφασισμένοι ανάμεσά σας θα κατατροπώσουν διακόσιους; αν υπάρχουν εκατό τότε θα σκοτώσουν χίλιους απίστους, γιατί αυτοί είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν.»

    Κοράνι, 9:5 «Και όταν οι ιεροί μήνες περάσουν, τότε σφάξτε τους ειδωλολάτρες όπου τους βρείτε, και κάντε-τους αιχμαλώτους και πολιορκείστε-τους και κρυφτείτε και στήστε-τους ενέδρες, μετά αν μετανοήσουν και κάνουν συνέχεια προσευχές και πληρώνουν το φόρο για τους φτωχούς, αφήστε-τους το δρόμο ελεύθερο· ασφαλώς ο Αλλάχ συγχωρεί, είναι Φιλεύσπλαχνος.»

    Κοράνι 47:4 «Επομένως, όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τους λαιμούς-τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε-τους γερά: μετά (είναι ώρα για) είτε γενναιοδωρία είτε λύτρα: μέχρις ότου ο πόλεμος τα φέρει όλα εις πέρας. Έτσι (διατάσσεστε): αλλά αν ήταν Θέλημα του Αλλάχ, ασφαλώς θα μπορούσε να τους τιμωρήσει (ο Ίδιος); αλλά (σας αφήνει να μάχεστε) για να σας δοκιμάσει.»

    Κοράνι 61:4 «Ασφαλώς ο Αλλάχ αγαπάει όσους μάχονται για το Σκοπό-του σε παράταξη μάχης, σαν να ήταν μια στέρεη συμπαγής μάζα.»

    Κοράνι 9:29 «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος-Του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους Ανθρώπους του Βιβλίου, [Χριστιανοί και Εβραίοι] μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κ’ αισθάνονται καθυποταγμένοι.»

    Κοράνι 4:11 «Ο Αλλάχ (έτσι) σας καθοδηγεί όσον αφορά στα παιδιά-σας (κληρονομία): στον άνδρα, μερίδα ίση μ’ εκείνη δύο γυναικών· […] αν δεν υπάρχουν παιδιά, και οι γονείς είναι οι (μόνοι) κληρονόμοι, η μητέρα έχει το ένα τρίτο [άρα ο πατέρας παίρνει τα άλλα δύο τρίτα]· Αυτές είναι οι συμφωνημένες μερίδες που καθορίζονται από τον Αλλάχ· και ο Αλλάχ είναι Παντογνώστης, Πάνσοφος.»

    Κοράνι 4:12 «[Προς τους άνδρες:] Σε ότι αφήνουν οι γυναίκες-σας, το μερίδιό σας είναι το μισό, αν δεν αφήνουν παιδί· […] Σε ότι αφήνετε εσείς [οι άνδρες], το μερίδιό τους είναι ένα τέταρτο, αν δεν αφήνετε παιδί· […] αλλά αν αφήνουν αυτές παιδί, τότε παίρνετε ένα τέταρτο· [και] αν αφήνετε εσείς παιδί, παίρνουν ένα όγδοο»

    Κοράνι 2:282 [Περί κατάθεσης στο δικαστήριο:] «[…] πάρτε δύο μάρτυρες, ανάμεσα από τους δικούς-σας άνδρες, και αν δεν υπάρχουν δυο άνδρες, τότε έναν άνδρα και δυο γυναίκες της επιλογής-σας, για μάρτυρες, έτσι ώστε αν μια-τους κάνει λάθος, να τη διορθώνει η άλλη.»

    Κοράνι 2:228 «και αυτές [οι γυναίκες] έχουν δικαιώματα παρόμοια με εκείνα που είναι εναντίον-τους, όπως είναι δίκαιο, και οι άνδρες είναι ένα βαθμό ανώτεροι απ’ αυτές· και ο Αλλάχ είναι Ισχυρός, Σοφός.»

    Κοράνι 2:223 «Οι γυναίκες-σας είναι σαν ένα κομάτι καλλιεργημένης γης για σας· έτσι, πλησιάστε τη γη-σας όποτε και όπως θέλετε·»

    Κοράνι 4:3 «Αν φοβάστε οτι δεν θα μπορέσετε να τα καταφέρετε δίκαια με τα ορφανά, παντρευτείτε γυναίκες της επιλογής-σας, δύο, ή τρεις, ή τέσσερις· αλλά αν φοβάστε οτι δεν θα μπορέσετε να είστε δίκαιος (μ’ εκείνες), τότε μόνο μία, ή (μια αιχμάλωτη) που είναι του δεξιού χεριού-σας, που θα είναι πιο κατάλληλη, ώστε να εμποδιστείτε από το να κάνετε αδικία.»

    Κοράνι 4:24 [Ο άνδρας επιτρέπεται να πάρει γυναίκες σκλάβες εκτός γάμου] «Και όλες οι παντρεμένες γυναίκες (σας απαγορεύονται) εκτός από εκείνες (τις αιχμάλωτες) που είναι του δεξιού χεριού-σας. Αυτό είναι εντολή του Αλλάχ προς εσάς.»

    Κοράνι 4:34 «Οι άντρες είναι οι συντηρητές των γυναικών γιατί ο Αλλάχ έκανε μερικούς ανώτερους από άλλους, και γιατί εκείνες ξοδεύουν από την περιουσία-τους· οι καλές γυναίκες είναι συνεπώς υπάκουες, που φυλάνε όσα δεν φαίνονται όπως ο Αλλάχ τα έχει φυλάξει· και (όσο για) εκείνες για τις οποίες φοβάστε μη σας εγκαταλείψουν, φοβερίστε-τις, και αφήστε-τις μόνες στους κοιτώνες και δείρετέ τις· τότε αν σας υπακούσουν, μη ζητήσετε κάποιον τρόπο εναντίον-τους· ασφαλώς ο Αλλάχ είναι Ύψιστος, Μεγάλος.»

    ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ

    14/01/2012 στο 01:02

    • DrAluca

     Δεν θελω να μπω σε παραθεση χοριων απο διαφορα κειμενα πολλων θρησκειων, ωστε να καταληξουμε ποια ειναι η πιο «κακια».
     Περιμενω κατι καλυτερο….ειλικρινα….
     Δεν υπερασπιζομαι καμια θρησκεια. Αλλα να ξερουμε τουλαιχτον τι λεμε και πως.
     παντως το μεγαλο μου ερωτημα ειναι το πρωτο που εθεσα….

     Χαμογελατε…

     14/01/2012 στο 01:16

  • Capybara

   Η λογική με τα «διάδοχα σχήματα» που οδηγούν στην πρόοδο είναι σχηματική και θυμίζει τον εγχειριδιακό μαρξισμό. Αλλά πέρα απ’ αυτό:

   Στην Ευρώπη οι «άλλοι» ορίζονται σαν θρησκευτικές οντότητες από «εμάς» (οι ίδιοι συνεχίζουν να έχουν και την εθνική και τη θρησκευτική τους συνείδηση, όπως και «εμείς»). Αυτό ίσως συμβαίνει γιατί ο ρατσισμός απέναντι στους μουσουλμάνους είναι περισσότερο υπερασπίσιμος από το ρατσισμό απέναντι στους Άραβες π.χ. καθώς μπορεί να κρύβεται πίσω από την θεμιτή κριτική στις θρησκείες και να μη στηρίζεται στα ξεπερασμένα μετά το Ολοκαύτωμα φυλετικά επιχειρήματα.

   Ο τύπος παραπάνω π.χ. («Fedayeen») είναι πολύ χαρακτηριστικός τύπος αυτού του είδους του ρατσισμού. Παρουσιάζει αποσπάσματα από το Κοράνι για να μιλήσει για το αιώνιο «ποιόν» των μουσουλμάνων, πράγμα που είναι ουσιοκρατικό και άρα ιδεαλιστικό.

   Δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τον νεοναζιστή Κ. Πλεύρη που αναφέρει αποσπάσματα από το Ταλμούδ για να μας πείσει πως οι Εβραίοι είναι οι αιώνιοι εχθροί της ανθρωπότητας.

   Υ.Γ.
   Ακόμα και το πολιτικό ισλάμ συγκροτείται στο εθνικό πεδίο. Κάποιες οργανώσεις μάλιστα χρησιμοποιούν την ισλαμική ιδεολογία σαν απάντηση στο πρόβλημα της εθνικής χειραφέτησης (π.χ. Χαμάς), ενώ άλλες (π.χ. Αδελφοί Μουσουλμάνοι) ακόμα και στις πιο ριζοσπαστικές τους εκφάνσεις ιστορικά (π.χ. Σαγέντ Κοτμπ), πάντα προέτασαν προγραμματικά τη δράση και την αλλαγή στο εθνικό επίπεδο. Μόνο η Αλ-Κάιντα έχει τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζεις σαν πραγματικότητα για όλους τους μουσουλμάνους (και η επιρροή της είναι πολιτικά περιθωριακή).

   14/01/2012 στο 01:53

   • Capybara

    Η πληροφόρηση που έχουμε για τον αραβομουσουλμανικό κόσμο είναι πολύ λειψή και προέρχεται κυρίως από πηγές που δεν τις λες και ισορροπημένες.

    Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πέρα από αναλύσεις προς χρήση του αμερικάνικου πενταγώνου μπορείς να διαβάσεις κι αυτά:

    http://www.decitre.fr/livres/Les-Freres-musulmans-1928-1982.aspx/9782747523981

    http://www.tariqramadan.com/L-islam-et-le-Reveil-arabe,11818.html

    14/01/2012 στο 02:01

   • Μαλακίες λες, γίνεσαι ρατσιστής και πλαστογράφος για να στηρίξεις τις απόψεις σου και χρησιμοποιείς ανόητους συσχετισμούς για να ξεπεράσεις ένα ζήτημα που αφορά όχι ανθρώπους αλλά ιδεολογίες.

    Η κριτική αναφέρεται στο ισλάμ ως ολοκληρωτική ιδεολογική άποψη και ως πρόταση κοινωνικής οργάνωσης. Όχι στους μουσουλμάνους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η κριτική στο σταλινισμό δεν αφορά τους απλούς εργάτες οπαδούς ενός σταλινικού μορφώματος.

    Ωραίο θέμα βρήκαμε; Υπέρ ή κατά του ισλάμ; Δεν έχετε μάθει ότι ο γαμημένος μεταμοντερνισμός των χορτασμένων μετα-χριστιανούληδων, έχει ξεπεραστεί από χρόνια;

    14/01/2012 στο 17:19

    • μανικακος

     εγω ακομα να καταλάβω γιατι μας ποσταρες το Κοράνι…..

     14/01/2012 στο 17:24

     • Για να δείξω ότι το ισλάμ αποτελεί μια ολοκληρωτική ιδεολογική άποψη και απαράδεκτη-απάνθρωπη πρόταση κοινωνικής οργάνωσης, όπως απέδειξε η επανάσταση στο Ιράν που έφερε τους Αγιατολάχ στην εξουσία και πήγε τον περσικό λαό 200 χρόνια πίσω.

      14/01/2012 στο 20:46

      • DrAluca

       «Για να δείξω ότι….»
       Πες μου οτι κανεις πλακα….

       Χαμογελατε…

       14/01/2012 στο 20:53

      • μανικακος

       ενω η ορθοδοξια κι ο καθολικισμός ειναι μεσα στην αγαπη και στην αφοσιωση στον ανθρωπο….

       δε μας χεζεις λεω γω….

       15/01/2012 στο 01:09

      • Capybara

       Οι υπεραπλουστεύσεις είναι βολικές για την έκφραση των προκαταλήψεων και του ρατσισμού, αλλά ελάχιστα βοηθούν στο να κατανοήσουμε τον κόσμο.

       Το Ισλάμ (όπως και ο χριστιανισμός ή ο ιουδαϊσμός) δεν έχει μια αιώνια και απαράλλαχτη ουσία από τον 7ο αιώνα μέχρι σήμερα, επιπλέον δεν περιορίζεται στην ιρανική, σιιτική και πολιτική του εκδοχή.

       15/01/2012 στο 01:21

    • DrAluca

     Η δικη σου κριτικη ειναι η παραθεση χοριων?

     Χαμογελατε…

     14/01/2012 στο 17:31

    • Capybara

     Αυτό που έκανες δεν λέγεται κριτική.

     14/01/2012 στο 18:04

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s