δαγκανίδια άνευ λόγου ….

Anonymous κατά Γ.Παπανδρέου

Ανοιχτή επιστολή των Anonymous προειδοποιεί τον Γ.Παπανδρέου για αποκαλύψεις…

Αναδημοσίευση απο Τhe Shadow Gallery

Πρωθυπουργέ Γεώργιε Α. Παπανδρέου,

.

Είμαστε οι Anonymous. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, οι λαοί δύο χωρών της Μεσογείου ξεσηκώθηκαν ενάντια στα τυραννικά καθεστώτα που τις κυβερνούσαν. Ξεσηκώθηκαν ενάντια σε δυνάστες στυγνούς, αδίστακτους, που εξουσίαζαν τους λαούς τους με στέρηση των βασικότερων ελευθεριών που περιγράφονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματαρητορική ερώτηση: σας θυμίζει άραγε τίποτα ή μήπως εσείς και οι κοντυλοφόροι που σας υποστηρίζουν τη θεωρείτε κενό γράμμα και περιττή; – , με βασανιστήρια, προβοκάτορες, μυστικούς μπάτσους, χαφιέδες, φακέλωμα και δολοφονίες αντιφρονούντων, δίκες που προσβάλλουν κάθε έννοια δικονομίας, βάναυση καταστολή διαδηλώσεων κ.ο.κ. Σας θυμίζουν άραγε κάτι οι πρακτικές αυτών των “ηγετών”; Θα έπρεπε. Αν δεν σας θυμίζουν κάποιον, σας συνιστούμε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Τις πρακτικές που εφαρμόζετε κι εσείς ενάντια στον ελληνικό λαό εφήρμοσαν κι αυτοί. Κι οι λαοί τελικά ξεσηκώθηκαν. Ο ένας από αυτούς τους “ηγέτες” ήδη έπεσε. Ο άλλος πασχίζει, με μισθοφόρους, τραμπούκους και παρακρατικούς δολοφόνους να κρατηθεί για λίγες ακόμα μέρες στην εξουσία.

Έχουν όμως κι ένα ακόμα κοινό μ’εσάς αυτοί οι “ηγέτες”: είναι μέλη της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς που ανερυθρίαστα λέει πως προωθεί “προοδευτικές πολιτικές για ένα δικαιότερο κόσμο” (sic). Ο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί, έκπτωτος τύραννος της Τυνησίας, διαγράφηκε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή μόνον όταν ξεσηκώθηκε εναντίον του ο λαός και τον έστειλε από εκεί που ήρθε. Τόσα χρόνια, η (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνής δεν ήξερε. Δεν άκουγε. Κάνατε όλοι σας – και εσείς προσωπικά κύριε Παπανδρέου – τα στραβά μάτια. Ξέρατε όμως τι κουμάσι ήταν ο Μπεν Αλί. Το καθεστώς του Μπεν Αλί ήταν ένα φίμωτρο για κάθε ευσυνείδητο δημοσιογράφο (143η θέση μεταξύ 173 κρατών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου – κι εσείς προς τα εκεί πάτε με περισσή μεθοδικότητα). Ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια.

Όπως ακριβώς κάνατε – και συνεχίζετε να κάνετε – τα στραβά μάτια και για τον άλλο “εντιμότατο” κύριο, τον Χόσνι Μουμπάρακ. Βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί τώρα απέναντι στο τσουνάμι της λαϊκής οργής. Εσείς βέβαια δε φτάσατε ακόμα στο σημείο να δώσετε εντολή (όπως πολύ θα ήθελαν οι “σοβαροί σας συνομιλητές” και συγκυβερνώντες Γεώργιος Καρατζαφέρης και Άδωνης Γεωργιάδης) στα ΜΑΤ και στους μπάτσους να ανοίξουν πυρ και να εκτελέσουν διαδηλωτές – και μόνο το ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ότι οι μπάτσοι σας είναι ένα τσούρμο ψυχάκηδες που δε διστάζουν στα καλά καθούμενα να δολοφονήσουν ένα 15χρονο παιδί είναι αρκετά ικανό φόβητρο προς το παρόν. Και δεν έχετε φτάσει ακόμα στο σημείο να κατεβάσετε τους διαδικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς διακόπτες. Άλλωστε, ξέρετε ότι η Vodafone θα σας βοηθήσει με “νόμιμες” συνακροάσεις σε βάρος χιλιάδων πολιτών. Κι αν τα βρείτε πολύ σκούρα, ε, δεν αμφιβάλλουμε ότι κι εσείς θα ακολουθήσετε τα χνάρια του Μουμπάρακ. Άλλωστε, φροντίσατε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών να δώσετε το στίγμα σας: παριστάνετε τους φίλους της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ειρήνης, αλλά τρέμετε στην ιδέα να πέσει και αυτός ο δικτάτορας.

Το ωραίο είναι ότι και αυτός ο παράφρονας τύραννος είναι μέλος του οργανισμού στον οποίο είστε πρόεδρος. Τόσα χρόνια κύριε Παπανδρέου, δε βλέπατε εσείς και οι υπόλοιποι στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τι είναι ο Μουμπάρακ; Τώρα το ανακαλύψατε και πέσατε από τα σύννεφα; Ήταν άραγε τόσο μεγάλη έκπληξη για εσάς κύριε Παπανδρέου; Το γελοίον δε του πράγματος είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύεστε και διστάζετε να τον διαγράψετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, παρ’όλο που βλέπετε τη φασιστική του νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο. Δε σας ψέγουμε όμως για το δισταγμό σας να διαγράψετε και αυτό το κάθαρμα. Σας ψέγουμε, εσάς προσωπικά και όλη σας την ομήγυρη, για το ότι ποτέ δε μιλήσατε και ποτέ δεν αποβάλατε αυτά τα δυο υποκείμενα.

Και δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτοί οι δυο δικτάτορες: έχουμε και τον υπερεθνικιστή Εχούντ Μπάρακ (αρχικά τον μπερδέψαμε με τον Βενιαμίν Νετανιάχου – και οι δυο όμως πλειοδοτούν σε πολεμοκαπηλεία), ο οποίος έχει κάθε βράδυ απανωτές ονειρώξεις με τη φαντασίωση ότι σφάζει όλους τους Παλαιστινίους και όλους τους επικριτές του ισραηλινού εθνικισμού· έναν φανατισμένο ρατσιστή πολεμοκάπηλο, πιστό στα “διδάγματα” του ψυχανώμαλου φασίστα Ραββίνου Μάρτιν Ντέιβιντ “Ραβ Μέιρ” Καχάνε (Rabbi Martin David “Rav Meir” Kahane). Δεν ξέρετε τι ήταν ο Καχάνε; Φανταστείτε να συνδυάζατε το νεοναζί τρομοκράτη Νικόλαο Μιχαλολιάκο (με τον οποίο χαριεντίζεται ο υποστηριζόμενος από εσάς νυν δήμαρχος Αθηναίων – να τον χαίρεστε) και τον παλαιάς κοπής παρακρατικό νεοναζί Κωνσταντίνο Α. Πλεύρη – αλλά σε εβραϊκή εκδοχή. Τέτοια μυαλά κουβαλάει ο Μπάρακ κι εσείς συνεχίζετε να τον έχετε ως αξιότιμο μέλος και συνομιλητή στον οργανισμό του οποίου προεδρεύετε.

Είναι λοιπόν να απορείτε, κ. Παπανδρέου, που παραλλάξαμε έτσι το όνομα του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκει το κόμμα σας; Όταν ανέχεστε και υποστηρίζετε φασίστες και στυγνούς δικτάτορες, όταν κάνετε τα στραβά μάτια σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν ΕΣΕΙΣ ο ίδιος – ναι κ. Παπανδρέου, για τη δική σας κυβέρνηση μιλάμε τώρα – παραβιάζετε κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος με τη βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής, με τη χυδαία κατασυκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης, με την προπαγάνδιση του φασισμού, της ξενοφοβίας και του σκληρού ρατσισμού του Λά.Ο.Σ., με την άτυπη συνύπαρξή σας στην κυβέρνηση με τον κρυφοναζιστικό εσμό του προαναφερθέντος κόμματος, είναι να απορείτε που λέμε ότι ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει το κόμμα σας είναι εθνικοσοσιαλιστικός;

Σας ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα και σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες βιαιοπραγίες εκ μέρους μπάτσων ή παρακρατικών (και ειδικά μελών της “Χρυσής Αυγής”) εις βάρος οποιουδήποτε. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλη ρατσιστική ρητορική στα κανάλια και στις εφημερίδες. Μαζέψτε τους ΜΑΤατζήδες. Μαζέψτε τους μπάτσους. Μαζέψτε τους υπουργούς και τους βουλευτές σας. Μαζέψτε τους συγκυβερνώντες σας – δηλαδή τους κρυφοναζί (ενίοτε και φανεροναζί) του Λά.Ο.Σ. Μαζέψτε τους κρατικοδίαιτους-χαραμοφάηδες πολυθεσίτες “δημοσιογράφους” που έχετε για φερέφωνα. Αρκετά προκλητική είναι η ατιμωρησία που ο νυν Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θέσπισε για τη συντεχνία σας, τη συντεχνία των πολιτικών. Μην προκαλείτε άλλο, γιατί η Αίγυπτος είναι κοντά. Πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Κι αν εσείς ο “σοσιαλιστής” προτιμήσατε να μην πάρετε θέση ανάμεσα στο λαό της Αιγύπτου και στο δικτάτορα που έχετε για μέλος στην (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή, εμείς οι Anonymous έχουμε ήδη κάνει τις επιλογές μας κι έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε με τους πολίτες. Εσείς αποδείξατε ότι το λαό τον θεωρείτε εχθρό. Και μεταξύ εχθρών μπορεί να υπάρξει μονάχα πόλεμος.

Να προσέχετε μόνο τι ζητάτε, γιατί μπορεί αυτό ακριβώς να σας προσφερθεί. Κι αν εσείς κύριε Παπανδρέου έχετε στη διάθεσή σας “άνδρες” με χημικά όπλα των οποίων η χρήση κατά στρατιωτικού προσωπικού ή αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου και με πυροβόλα όπλα και σφαίρες (μιλάμε για τους ΜΑΤατζήδες με τα δακρυγόνα τους και τους πιστολάδες μπάτσους σας), εμείς έχουμε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: την ικανότητα να ενημερώσουμε όλη την υφήλιο για το ποιόν σας. Θα μάθει όλος ο κόσμος πόσο ίδιος είστε με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί και τον Νετανιάχου. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχατε και για όλες τις παρανομίες στις οποίες συναινέσατε με την ψήφο σας στη βουλή. Αφού επιλέξατε λοιπόν κ. Παπανδρέου το μονοπάτι του πολέμου ενάντια στο λαό σας, θα σας πολεμήσουμε και εμείς. Όπως πολεμήσαμε και τον Μπεν Αλί. Όπως πολεμάμε το φίλο σας το Μουμπάρακ. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχετε κι εσείς από εμάς. Και την ίδια τύχη με αυτούς τους τυράννους θα έχετε κι εσείς και όλοι οι αυλικοί σας.

Σημαντική ενημέρωση: Πληροφορηθήκαμε ότι χθες, 2 Φεβρουαρίου 2011, αποφασίσατε τελικά να διώξετε από την (εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή τον “κύριο” Μουμπάρακ και το φασιστικό του κόμμα. Λυπούμαστε πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται να αναιρέσουμε ούτε λέξη από όσα έχουμε γράψει για εσάς και τον οργανισμό σας, γιατί γνωρίζατε τι άτομο είναι, γνωρίζατε εδώ και χρόνια πώς μεταχειρίζεται το λαό του. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο Αιγυπτιακός λαός για να αναθεωρήσετε τη στάση σας που υποδεχόσασταν τον τύραννο με ανοιχτές αγκάλες. Με άλλα λόγια, δράσατε πολύ αργά και η δράση σας είναι ανεπαρκής.

.

Είμαστε Λεγεών.

Δεν συγχωρούμε.

Δεν ξεχνάμε.

anonymo κοντοστούμπικο link  http://wp.me/pPn6Y-5YL

Μανικάκος

 

Advertisements

122 Σχόλια

 1. lnsurrection

  Μην ξεχνάμε και τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Υπέροχο παράδειγμα της διεθνής φασιστικής.

  04/02/2011 στο 11:39

 2. LAGARTSAS-A

  Και anonymous και eponymous να λέμε τα πράγματα ως έχουν και να πράττουμε αγωνιστικά για την ανατροπή.
  «οι καιροί ου μενετοί».

  04/02/2011 στο 12:08

  • Eddie

   καλως τη σφηκα το αλλο μαγαζι 🙂

   Μη μου πεις οτι εφαγες κι εσυ διαγραφη;

   04/02/2011 στο 15:58

   • LAGARTSAS-A

    Γεια σου Eddie.
    Το μαγαζί γωνία μεριά, με αρκετή φαγούρα στα αχαμνά του, ξύνει τις πληγές του.
    Όχι δε με διέγραψαν γιατί είχα σιωπήσει σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία για τις διαγραφές.
    Κρατάω βολές εκεί, για όταν χρειαστούν και που θα χρειαστούν.
    Σφήκα γαρ με κεντρί :-))

    04/02/2011 στο 21:31

    • tolos

     Οι διαγραφές στο δίπλα μαγαζί είναι όπως οι σταλινικές διώξεις. Εσύ LAGARTSAS-A σε ποιό κύμα ανήκεις;

     04/02/2011 στο 23:54

     • LAGARTSAS-A

      Γεια σου και σένα tolos.
      Αποριούλης ή ανακριτικούλης;! Ζητάς σημεία αναφοράς;! Όλοι μας έχουμε ένα Στάλιν μέσα μας. Τι πρεμούρα και αυτή με το Στάλιν. Αφήστε τους νεκρούς στον τάφο τους και πιάστε τους ζωντανούς. Δεν είναι δα και λίγοι. Χα! χα! χα!
      Τεσπα.
      Δε με χωράν τα «κύματα» (ποια κύματα;! Αυτές οι ψιλορυτίδες στα απόνερα!), χορτάσαμε. Εκπέμπω σε άλλες συχνότητες, συμβολής και συντονισμού (φυσικά). Ενδοπυρηνικές διεργασίες. Πρόσεχε μη ξεστρατίσει το μυαλό σου.:-) 🙂 

      05/02/2011 στο 00:51

 3. Τον Παπανδρέου δεν τον αγγίζουν όλα αυτά.
  Αυτό που τον νοιάζει είναι να «κάνει καλά τη δουλειά του» και να προαχθεί σε υψηλές θέσεις του ΟΗΕ.
  Για να το παίξει μετά σωτήρας και ανθρωπιστής.
  Μόλις δει τα σκούρα θα παραδώσει σε άλλον και θα πάει για να συνεχίσει τη «διπλωματική του καριέρα».
  Και το έργο θα συνεχιστεί με Σαμαρά…

  04/02/2011 στο 12:43

 4. Αρουραίος

  Το κακό ρε παιδιά είναι ότι αυτός (ο παπανδρέου) μιλάει για ειρήνη και κάνει πόλεμο κι εμείς (η κοινωνία, η αριστερά κλπ.) μιλάμε για πόλεμο και κάνουμε ειρήνη.

  Καλό είναι να σταματήσουμε να απειλούμε.
  Η τσαντίλα είναι ειλικρινής και το πιστεύω (άλλωστε κι εγώ την έχω), όμως αν όντως έχουμε πόλεμο (που έχουμε και ελπίζω ότι εδώ το ξέρουμε) δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Χρειάζονται ειλικρινή και καθαρά λόγια.

  Από εκεί και πέρα ας χτυπάμε όταν και όπως πρέπει και μπορούμε.
  Θα τον/τους πονέσει πολύ περισσότερο και θα μας ικανοποιήσει πολύ-πολύ περισσότερο, είμαι απόλυτα σίγουρος.

  04/02/2011 στο 12:55

  • «Το κακό ρε παιδιά είναι ότι αυτός (ο παπανδρέου) μιλάει για ειρήνη και κάνει πόλεμο κι εμείς (η κοινωνία, η αριστερά κλπ.) μιλάμε για πόλεμο και κάνουμε ειρήνη.»
   Είπες μεγάλη κουβέντα. Θα τη λέω… 😛

   04/02/2011 στο 13:04

 5. vassozacharof

  υπαλληλος ηταν,θα συνεχισει να προσφερει αλλου υπηρεσιες.φανταστειτε καταντια η σοσιαλιστικη διεθνης να εχει προεδρο τον ΓΑΠ και μελη δικτατορες.θα τριζουν τα κοκκαλα του Μπερνσταιν…

  04/02/2011 στο 13:05

 6. Spin

  Και τι θα κάνουν οι anonymous? θα αποκαλύψουν ότι στα σώματα ασφαλείας δεν ισχύει ο κανόνας 5 προς 1? Θα αποκαλύψουν ότι ο ΓΑΠ ήξερε ότι λεφτά δεν υπάρχουν ? Θα αποκαλύψουν ότι πασόκ/νδ έπαιρναν μίζες από τη siemens για να έχουμε μια win win κατάσταση?

  04/02/2011 στο 13:06

 7. εξωγηινος

  τι μαλακιες ειν αυτες?
  αμα εχουν κατι να το βγαλουν χθες
  ολα τ αλλα ειναι ασφαιρες μεγαλοστομιες στυλ τρωκτικου

  04/02/2011 στο 13:07

  • μανικακος

   κανονιστε να μας κανουν κανα «πεσιμο»
   και να σερνεται το μπλογκ…. 🙂 🙂 🙂

   04/02/2011 στο 13:40

   • Spin

    Θα ανεβούν και τα hits 😀

    04/02/2011 στο 13:42

 8. ddd

  Πολλοι αριστεροι Βριζουν το μουμπαρακ και τον Μπεν Αλι, αλλα οι ακραιοι ισλαμιστες που θα τους διαδεχθουν ειναι πολυ χειροτεροι.

  Αλλα βεβαια, υπαρχουν συγκοινωνουντα δοχεια μεταξυ ακρα αριιστερας κα ισλαμιστων.

  Ολοι οι τρομοκρατες ειναι ειτε αριστεροι ειτε ισλαμιστες.

  04/02/2011 στο 13:14

  • Eddie

   ξεχασες τους «αντιεξουσιαστες» της συμμοριας του ΓΑΠ.
   Τι να σου κανουν οι πιτσιρικαδες με τις στρακαστρουκες, οταν κυβερνηση και τροικα σε μαμουν πατοκορφα; Μηπως ειναι η ζαλαδα απο το μαμησι που σε κανει να μη βλεπεις ποιος ειναι ο μεγαλυτερος τρομοκρατης;

   04/02/2011 στο 16:06

  • «Αυτό που είναι πραγματικά εξώφθαλμο στις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι η εμφανής απουσία του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού. Ακολουθώντας την πλέον κοσμική δημοκρατική παράδοση, οι άνθρωποι απλά εξεγέρθηκαν εναντίον ενός καταπιεστικού καθεστώτος, της διαφθοράς του και της φτώχειας, και απαίτησαν ελευθερία και οικονομική ελπίδα. Η κυνική βεβαιότητα των δυτικών φιλελευθέρων, σύμφωνα με την οποία, στις αραβικές χώρες, το γνήσια δημοκρατικό αίσθημα περιορίζεται σε μόνο σε φιλελεύθερες ελίτ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία μπορεί μόνο να κινητοποιηθεί μέσω του θρησκευτικόύ φονταμενταλισμού ή τον εθνικισμό, αποδείχθηκε λανθασμένη. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια; Ποιος θα αναδειχθεί πολιτικός νικητής»
   Σλαβόι Ζίζεκ
   http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/03/ποιος-φοβάται-το-αραβικό-επαναστατικ/

   «Ολοι οι τρομοκρατες ειναι ειτε αριστεροι ειτε ισλαμιστες»
   Εδώ γελάει ο κόσμος τώρα!!!!

   Πάντως εγώ πριν μπω στον κόπο να σχολιάσω ρίχνω μια ματιά λίγο και σε κάνα δυο άλλα θέματα ενός ιστολογίου…

   04/02/2011 στο 16:53

  • tolos

   Εσύ ddd σε ποιό πολιτικό χώρο ανήκεις; Σ’ αυτόν της καλλιτεχνικής εκσπερμάτισης;
   Και μιας και μιλούμε για τέχνη, ξέρει κανένας κανένα καλό στριπτιζάδικο στη Θεσσαλονίκη;

   04/02/2011 στο 23:58

 9. Spin

  Νομίζω ήρθε η ώρα να φωνάξουμε τον Ναζικάκο. Θα σας πεθάνουμε στο νάζι και στην αγάπη ρε φασίστες 😀

  04/02/2011 στο 13:15

  • koula

   έρχεται…

   04/02/2011 στο 13:18

   • Spin

    Νομίζω πως η μεγαλύτερη καζούρα στους ακροδεξιούληδες είναι η αγάπη. Παίζει να βγάζουν φλύκταινες ;P

    04/02/2011 στο 13:20

 10. ddd

  Δεν διαφωνω οτι τα καθεστωτα στη Βορεια αφρικη- μεση ανατολη ειναι αυταρχικα.

  Ομως, τι θα ακολουθησει εαν καταρρευσουν ?

  Θα ακολουθησει η εκλογη ισλαμιστων που ηδη εχουν τεραστια απηχηση στο κοσμο.

  Τα ηδη ανυπαρκτα δικαιωματα των γυναικων, θα μειωθουν ακομα περισσοτερο.

  Θα εχουμε ενισχυση της θεοκρατιας και του θρησκευτικου φανατισμου.

  Οσο για το ισραηλ, ειναι χωρα υποδειγμα. Καμια σχεση με τα ισλαμοφασιστικα καθεστωτα της μεσης ανατολης.

  04/02/2011 στο 13:19

  • Spin

   ddd εγώ σε αγαπάω αδερφέ μου να ξέρεις. και εσένα και όλους τους μετανάστες. Αγάπη 😉

   04/02/2011 στο 13:20

   • koula

    τον κομπλαρες και δε μπορει να σκεφτει «αλλο ονομα»… εβαλε ddd…

    λες να ηθελε να πει bbb ???

    04/02/2011 στο 13:22

    • Spin

     Μα ρε διάολε, μπαίνεις να κάνεις μπάχαλα σε ένα εθνομηδενιστικό blog που χρηματοδοτείται από τον σόρος. Οκ το καταλαβαίνω. Λίγο φαντασία δεν υπάρχει? Όλοι τα ίδια λένε…

     04/02/2011 στο 13:29

   • tolos

    Κι εγώ τον αγαπάω ρε Spin τον ddd, σε σημείο που να θέλω να τον γαμήσω έτσι και τον συναντήσω μπροστά μου.

    04/02/2011 στο 23:59

    • tolos

     Α, είδα και μια ξανθιά

     05/02/2011 στο 00:00

     • tolos

      05/02/2011 στο 00:01

      • tolos

       O no longer φταίει

       05/02/2011 στο 00:01

      • Spin

       ΨψψΨψΨψ Η doro διασκευάζει dio…μεταλ χωρίς σύνορα ;D

       05/02/2011 στο 00:05

  • Capybara

   Το τί θα ακολουθήσει δεν θα το αποφασίσει ο ddd από το εξωτερικό, αλλά ο αιγυπτιακός λαός. Έχει κι αυτό το χαρακτηριστικό η δημοκρατία, μπορεί και να εκλεγεί και κάποιος που δεν μας αρέσει.

   Όσο για το Ισραήλ, χώρα που σπάει σερί τα ρεκόρ καταπάτησης κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, εγκλημάτων πολέμου, κρατικής τρομοκρατίας και ρατσισμού, ελπίζω σύντομα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, μπας και αποφασίσει να διαπραγματευτεί μια δίκαιη ειρήνη…

   04/02/2011 στο 13:39

   • Αρουραίος

    Μόνο απ’ το Στάλιν ζητούσες ΚΑΙ δημοκρατία ΚΑΙ κάτι που να σου αρέσει. 😛

    Όποιος ζητάει τα πολλά, χάνει και τα λίγα Capybara!

    04/02/2011 στο 14:19

  • DrAluca

   Αφου εχεις το χαρισμα…δεν μου δινεις και τους αριθμου ςτο ΠροΠο να κερδισω κανα φραγκο?
   και αφου το εχεις που το εχεις…..γιατι δεν το αξιοποιεις καλυτερα?

   Το ποιος και τι θα διαδεχθει ενα ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ καθεστος ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να το αποφασισει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ο Αιγυπτιακος λαος.
   Τελος. Οτι περα απο αυτο ειναι συζητησεις για το θεαθηναι.

   Οσο για το περι αριστερας, ισλαμιστων, και τρομοκλρατων….η τρικυμια εν κρανιω καλα κρατει….
   Ολα ενα με μοναδικο συνδετικο κρικο το τιποτα.

   Χαμογελατε…

   04/02/2011 στο 14:24

  • «Ομως, τι θα ακολουθησει εαν καταρρευσουν ?»

   Κάτσε να πάρουμε ένα τηλέφωνο τον Πιτ Παπαδάκο να μας πει!!!

   04/02/2011 στο 16:49

  • galex

   Πολύ μεγάλη αγωνία για την κατάρευση ρε παιδί μου ναούμ.

   05/02/2011 στο 22:38

 11. Spin

  «Οι αριστεριστες και οι ισλαμιστες ειναι κωλοτρυπιδες που θα χεσουν τα παντα στο περασμα τους.» τέτοια ευφράδεια, εσύ και ο τομ ρόμπινς ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ θεος είσαι σε αγαπάω με όλο μου το είναι αγοράκι μου καλό.

  04/02/2011 στο 13:27

 12. Spin

  Ντάξει αν είναι να σβήνετε τα μηνύματα να μας το λέτε από την αρχή να μην χαιρόμαστε τζάμπα. άντε. ούτε λίγο αγάπη δεν μπορούμε να δώσουμε στους ακροδεξιούληδες…

  04/02/2011 στο 13:34

  • μανικακος

   εχεεχεχεεχεεεεεεε…….. 🙂 🙂 🙂

   τρολια εδωσες,τρολια θα λαβεις….. 🙂 🙂

   04/02/2011 στο 13:36

 13. Ουπς, «πάει» ο ΝΙΚΟΣ!

  04/02/2011 στο 13:36

 14. Σεβαστιανός

  δηλαδή, ο Γιώργος δεν είναι πατριώτης;

  04/02/2011 στο 13:38

 15. Εδώ ο ΝΙΚΟΣ, εκεί ο ΝΙΚΟΣ, που είναι ο ΝΙΚΟΣ? Εεεε, ομάδα των ΣΧΣ τον εξαφανίσατε!

  04/02/2011 στο 13:39

  • μανικακος

   πηρε το σχόλιο του και εφυγε γιατι δεν τον παιζανε τα αλλα τα παιδακια….

   04/02/2011 στο 13:42

   • ουπς… έχασα τον τρόλλη… γαμώτο, και είχα ακονίσει το σπαθί 😛

    04/02/2011 στο 13:51

  • Τι διάολο είναι αυτός ο Νίκος; Γιατί δεν τον βλέπω πουθενά;

   04/02/2011 στο 17:03

   • DrAluca

    ο Νικος ειναι μια πυγολαμπιδα φασισμου…ηρθε…μας «φωτισε» και μπραφ…εφυγε…..
    Απλα πηρε μαζι του και τα μισανθρωπα μπογαλακια του….
    😉
    Εχω την αισθηση οτι καποιος γιορταζει οσονουπω…
    😉

    Χαμογελατε…

    04/02/2011 στο 17:05

   • Γιαννκα

    τον εφαγε το μαυρο σκοταδι 😉

    04/02/2011 στο 17:07

 16. Πάντως τώρα που ξεκουμπίστηκε ο Νίκος-Ddd-κυρ-Σπύρος… θέλω να πω πως είναι ένα θέμα κι αυτό το τι θα ακολουθήσει στην Αίγυπτο, την Τυνησία κλπ.
  Διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να επικρατήσουν καθεστώτα θεοκρατικά, εξτρεμιστικά ισλαμικά και να οδηγηθούν οι άνθρωποι εκεί σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
  Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τις ταραχές του 65 στην Ελλάδα ακολούθησε η Χούντα μετά από δύο χρόνια.
  Άρα εκτός του να υποστηρίζουμε τις διαδηλώσεις, καλό είναι να κοιτάμε και τι θα ακολουθήσει: δημοκρατία ή ολοκληρωτισμός.

  04/02/2011 στο 13:55

  • Spin

   «Το τί θα ακολουθήσει δεν θα το αποφασίσει ο ddd από το εξωτερικό, αλλά ο αιγυπτιακός λαός. Έχει κι αυτό το χαρακτηριστικό η δημοκρατία, μπορεί και να εκλεγεί και κάποιος που δεν μας αρέσει.»

   Capybara.

   04/02/2011 στο 14:11

   • Συμφωνώ αν πρόκειται γα δημοκρατία.
    Αν προκύψει δημοκρατί ας ψηφίσουν ό,τι γουστάρουν. Δε θα τους υποδείξουμε εμείς.
    Αλλά το θέμα είναι: θα προκύψει δημοκρατία; Θα επιλέξει ο αιγυπτιακός λαός;
    Ή θα τους έρθει φυτευτός κάνας περίεργος;
    Όπως π.χ. ο σημερινός αντιπρόεδρος που προωθούν οι ΗΠΑ ως διάδοχη κατάσταση…
    Και όπως αντιτίθεμαι στο Χριστιανικό Σκοταδισμό, με τον ίδιο τρόπο αντιτίθεμαι και στον Ισλαμικό Σκοταδισμό.

    04/02/2011 στο 14:37

    • Εγώ πάλι έχοντας εμπιστευτεί το κληρονομικό μου χάρισμα (μα η γιαγιά μου το έγραψε στην διαθήκη της, αφήνω το κληρονομικό χάρισμα στον εγγονό μου), λέω είτε θα συνεχίσει η Αίγυπτος να βαδίζει στα ίδια δικτατορικά μονοπάτια είτε θα γίνουν κανονικά εκλογές αλλά όλοι οι πολιτικοί θα ελέγχονται από τις Η.Π.Α.

     04/02/2011 στο 16:57

     • Εντάξει πέρα από την πλάκα, για Ισλαμικό φονταμενταλιστικό στοιχείο δεν το κόβω. Η Αίγυπτος ήταν τόσα χρόνια το δεξί χέρι των Η.Π.Α στην συγκεκριμένη περιοχή και το γεγονός όπου η εξέγερση δεν υποκινήθηκε από Ισλαμικά στοιχεία αλλά από δημοκρατικά είναι πάρα πολύ θετικό σημάδι.

      Έπειτα ας μην ξεχνάμε, για να δώσει καρπούς ένα κίνημα χρειάζονται χρόνια, αγώνες και θυσίες… δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αλλά νομίζω πως είναι σε καλό δρόμο.

      04/02/2011 στο 17:00

      • Ας ελπίσουμε πως θα γίνουν έτσι τα πράγματα…
       Απλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί… πάντα κρατάω και μιρκό καλάθι!
       Και το βίντεο πράγματι ελπιδοφόρο
       Μου άρεσε η δήλωση του Μουσουλμάνου που είπε ότι δεν πρέπει να σωπαίνει κανείς: ούτε Χριστιανός ούτε Μουσουλμάνος ουτε Άθεος…

       04/02/2011 στο 17:27

 17. mitera

  Η επιστολη να πρωτοκοληθει παρ’αυτα!
  Ποιος ειναι ο Νικος ρε παιδια;τι εχασα;εχει σχεση με τον μπαρμπα Σπυρο;Πειτε και σε μας τους ευκολοπιστους!
  Πρεπει να φερουμε και γνωματευση;Τι γινεται οεο;Που παμε;Που οδηγουμεθα;Στην καταστροφη;Ηρθαν οι βαρβαροι;Τι γ ι ν ε τ ε;
  Ας απαντησει επιτελους ο πρωθυπουργος της χωρας!

  04/02/2011 στο 14:54

  • Spin

   Η επιστολή επρωτοκωλήθρυ.
   Ο Νίκος ο Κωνσταντόπουλος ο πρόεδρος του Παο
   έχασες 2-0
   ανιψιός
   ε σου λέμε 😛
   Ναι
   ΟΕΟΕΟ
   ΠΑΜΕ
   στη σφαγή
   ναι
   ναι
   Χαμός
   δεν είναι στην δικαιοδοσία μου

   ευχαριστώ

   04/02/2011 στο 15:00

   • Γιαννκα

    χαχαχαχχαχα γεια σου ρε spin 🙂 🙂 🙂

    γεια σε ολους τους τις trell 🙂

    04/02/2011 στο 15:21

    • Spin

     Γεια σου ωρέ Γιάνκα 😉

     Και με την ευκαιρία, να πούμε πως το επρωτοκωλήθρυ , είναι ένα άσημο ξαδερφάκι του γνωστού σε όλους μας αμερικάνικου πουλιού Colibri. Βέβαια οι διαφορές είναι σημαντικές . Για να μην σας πρήξω, θα αναφέρω μόνο 2.
     1) το επρωτοκωλήθρι έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται με την πάροδο του χρόνου .
     2) τω επροτοκολυθρη φωλιάζει σε blog και τρέφεται με τρολιές.

     Στο επόμενο επεισόδιο θα μιλήσουμε για το πως ο χρόνος επηρρεάζεται από το blog αλλά και πως η πτώση του ποσοστού χρέους σχετίζεται άμεσα με την αφρικανική σκόνη . Γκμοχ. Ούμπερ. Φίνι.

     04/02/2011 στο 15:31

  • μανικακος

   τωρα τον Γαπ τι τον μπερδευεις στην κουβεντα????
   ο Νικος ειναι ενας περαστικος….. 🙂 🙂 🙂

   ηταν μαλλον…..

   04/02/2011 στο 15:01

   • mitera

    εχαριστω για την ανταποκριση παντα μου αρεσε να μιλαω με προηγμενους νεους! 🙂 🙂
    Ρε Μανικακο αν δεν μπερδεψω τον ΓΑΠ,ποιον θα μπερδεψω;Ως γνωστον αυτος φταιει για ολα………ακομα και για τους περαστικους.
    Αυτα να τα πεις στον spin που μπερδευει τον ΠΑΟ στη κουβεντα και να του πω οτι περιμενω με αγωνια το επομενο επεισοδιο!
    oldboy εκανα αποκωδικοποιηση.
    🙂 🙂
    παω τωρα να διαβασω και τιποτ’αλλο πριν σκονιστουνε

    04/02/2011 στο 15:52

  • Α καλά περίμενε απάντηση mitera 😉

   04/02/2011 στο 15:03

 18. parameterλ

  Ο γαπ έχει λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις των anonymous. Προχθες από τον Ροΐδη:
  http://roides.wordpress.com/2011/02/02/2jan11b/

  04/02/2011 στο 14:57

  • mitera

   Τα 24 δισ για καποιους ειναι ψιχουλα…….και τα προσωπικα δεδομενα, οταν προκειται για τετοια ποσα,προστατευονται παντα……..
   Τι μεγαλοψυχια!!
   Μαλλον η λιστα δεν ειχε πρωτοκοληθει και χαθηκε στο δρομο……
   ελπιζω το σχολιο να παει στη σωστη του θεση κατω απο του parameterλ

   04/02/2011 στο 15:40

   • parameterλ

    Φίλη μητέρα, η διαπλοκή που βλέπουν πολύ, ναι υπάρχει, πολιτικά όμως, είναι μια επιλογή. Τέτοιες αποφάσεις είναι μέρος μιας ατζέντας οικονομικής, με συγκεκριμένους σκοπούς. Δεν είναι θέμα σύγκρουσης πολιτικού συστήματος vs χρηματοπιστωτικού, άλλωστε οι υπάρχοντες θεσμοί επαρκούν για την αυτονόητη επιβολή του 1ου επί του 2ου. Κάτι χειρότερο, το πρότυπο είναι η συνεργασία των δύο ανωτέρων δυνάμεων, για την ακρίβεια, και των δύο από τον χώρο των επιστημών. Τη δικαστική την έχω ήδη συνυπολογίσει, παρόλα αυτά το Δίκαιο δεν είναι μόνο επιστήμη, είναι και αίσθημα.

    05/02/2011 στο 02:33

    • mitera

     Η αλλλιως , πρεπει να λαμβανεται υπ’οψην και η ουσια του νομου εκτος απο το γραμμα του.
     http://tvxs.gr/node/77336/469927
     Τρομερη η αντιθεση και η αδικια φιλε parameterλ.
     Αλλου το γραμμα κι αλλου η ουσια.Κανενα στη σωστη θεση.
     τι να λεμε……..

     05/02/2011 στο 18:37

 19. no use for a name

  Πάντως μπράβο σε αυτόν τον ddd (μήπως είναι εντομοκτόνο?)..Είναι από τις λίγες φορές που χαρακτηρίζει κάποιος το Ισραήλ κράτος-υπόδειγμα.Γιατί ως γνωστόν μεγάλη μερίδα των εγχώριων φασιστών το παίζουνε και καλά φιλοπαλαιστίνιοι στα πλαίσια βεβαίως του γνωστού αντισιωνιστικού πνεύματος που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε σωστό ναζί-πιθηκάνθρωπο…Ας του μεταφέρει κάποιος την γραμμή λοιπόν και ας του πει πως είναι λάθος…

  04/02/2011 στο 15:20

  • Spin

   No use for a name πιθανότατα ο ddd είναι οπορτούνας 😛

   04/02/2011 στο 15:43

 20. Που πήγαν όλοι οι anonymous, ε που πήγαν! 😉

  04/02/2011 στο 20:56

  • …αυτό έπρεπε να πήγαινε στο τέλος του thread, πως σκατά ανέβηκε εδώ πάνω ρε Μανικ!

   04/02/2011 στο 20:59

   • μανικακος

    αυτος ο Νικος φταιει…
    πηρε τα σχολια του και γιναν ολα μπαχαλο…..

    04/02/2011 στο 21:01

 21. Βγάλανε και δεύτερη ανακοίνωση.
  http://legiongraeca.wordpress.com/2011/02/04/second-open-letter-2-greek-pm/
  Δηλαδή αυτοί σαν να λέμε έχουμε και ελληνικό παράρτημα;

  04/02/2011 στο 20:59

 22. Κυριε Παπαδρεου,Αντε γαμηθειτε..

  05/02/2011 στο 00:17

  • Spin

   Mr.papandreu. fuck off…

   (το κίνημα της anonymous μετάφρασης ξεκίνησε )

   05/02/2011 στο 00:32

  • μα επιτελους, λυπηθείτε τον
   ακομα δεν διαβασε την πρωτη…

   05/02/2011 στο 00:56

   • Spin

    No Mercy. θα τον μπουκώσουν στα μεταφρασμένα 😀

    05/02/2011 στο 01:09

    • αχ και να πνιγοταν…
     χαχα

     05/02/2011 στο 01:20

     • Spin

      Θα παει την κυριακή απτο καίρο ο γιώργος μας . άντε με το καλό και μακάρι να κατσει εκεί να εξηγήσει στους διαδηλωτές το όραμα του για σοσιαλισμό παντού. Μουμπάρακ, μπεν αλί, γαπ…συντρόφια από τα λίγα…

      05/02/2011 στο 01:27

 23. Stamatis

  Παιδιά αυτοί οι anonymous είναι απλά μια τρύπα στο νερό. Σιγά μη διαβάζει ο κόσμος τι θα ανεβάσουν αυτοί σε 1-2 blog. Κι άμα τα διαβάσουν δηλ. και είναι ανώνυμα, πόσο σημασία θα τους δώσουν;; Μπαρμπούτσαλα….

  Το άλλο όμως που είδα κάπου (την παραπομπή στο άρθρο του roides) μου φάνηκε σημαντικό!
  Θα χαρίσουν 24 δις euro;;; Μας δουλεύουν;; Αυτά είναι πάνω από το 1/10 του ΑΕΠ. Είναι περισσότερα από το φετινό έλλειμμα. Να κατάσχουν τις επιχειρήσεις και να τις ιδιωτικοποιήσουν μετά. Θα τα χαρίσουν; Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Έχουμε λιτότητα και μνημόνιο γιατί χαρίζουν στα φιλαράκια τους;;
  Έχουν καταρρεύσει βέβαια και πολλές μικρές εταιρίες, αλλά συνήθως αυτό οφείλεται στην κατάρρευση μιας μεγαλύτερης προηγουμένως. Άλλωστε δεν νομίζω να μαζεύονται μόνο με μικρές 24 δις ευρώ…

  05/02/2011 στο 06:14

  • Stamatis

   (καλά ότι νά’ναι –γράφω στο τέλος και βγαίνει εδώ….)

   05/02/2011 στο 06:16

   • Stamatis

    Συγνώμη. Δεν ήθελα να γκρινιάξω –μου ξέφυγε :-). Πρέπει να έγινε μεγάλη φασαρία από ένα καραγκιόζη… Παρεμπιπτόντως, συμφωνώ με την koula (@koula όχι ότι έχει πολύ σημασία, αφού είσαι administrator): πρέπει να τους γειώνουμε μόλις τους καταλάβουμε. Να μην πατάμε απάντηση σε σχόλιό τους ποτέ. Λες και δεν υπάρχουν.

    05/02/2011 στο 06:45

 24. μη τους διώχνετε ετσι τους φασιστες σκεφτείτε και κάποιους που δεν τους πρόλαβαν….εγω αν δε φάω εναν για πρωινο εχω λιποθυμικες τάσεις..

  05/02/2011 στο 10:42

 25. Παράθεμα: Anonymous κατά Γ.Παπανδρέου | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα « Karampas's Blog

 26. karampas

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

  Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
  Κούρεμα μισθών και στον ιδιωτικό τομέα
  Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
  Κούρεμα μισθών και στον ιδιωτικό τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα στην ελάφρυνση του χρέους. Υστερα από ένα χρόνο, πέφτουν πλέον οι μάσκες. Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις και εν μέρει να ενδίδει στις πιέσεις για μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις μειώσεις κατά 20% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού σε εν ενεργεία υπαλλήλους και συνταξιούχους το 2010.

  Την κυβερνητική θέση αποκάλυψε με τον πλέον σαφή τρόπο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, και μέρος αυτής περνάει και μέσω του κόστους εργασίας», είπε μιλώντας χθες στη ΝΕΤ.

  Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αύξησης του κανόνα «5/1» (μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) λέγοντας «θα το δούμε πού θα πάμε. Θα δούμε τη δυναμική, το κόστος του δημόσιου τομέα».

  Το συνολικό πακέτο

  Προς το παρόν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτό, όμως, τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και αναμένεται η συμφωνία περί χρέους. Στο «συνολικό πακέτο του Μαρτίου» παρέπεμψε και ο κ. Παπακωνσταντίνου.

  Οι πιέσεις της τρόικας φαίνεται να αποδίδουν. Το ζήτημα άνοιξε πριν από ένα χρόνο ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν (Μάρτιος 2010) όταν εκτιμούσε ότι «η μείωση των μισθών αναμένεται ότι θα περάσει και στον ιδιωτικό τομέα».

  Τη σκυτάλη είχαν πάρει οι εκπρόσωποι της τρόικας Σερβάζ Ντερούζ (Ε.Ε.), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) όταν τον περασμένο Απρίλιο έφταναν στην Αθήνα να διαπραγματευτούν τα μέτρα του Μνημονίου. Η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα ήταν ένα από τα βασικότερα αιτήματά τους, με την επισήμανση ότι πρόκειται καθαρά για ζήτημα ανταγωνιστικότητας.

  Η κυβέρνηση, τότε, είχε διαφορετική άποψη. Ο υπουργός Οικονομικών τον Απρίλιο του 2010 δήλωνε ότι «Η ανταγωνιστικότητα δεν έχει να κάνει κύρια με τους μισθούς» για τον ιδιωτικό τομέα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ένα μήνα μετά, τον Μάιο του 2010, δήλωνε ότι «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Ηταν επιλογή μας να μη μειωθούν οι μισθοί και αυτό φάνηκε» και επιχειρηματολογούσε λέγοντας πως η ανταγωνιστικότητα έχει σχέση με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο, το κράτος και την οικονομία, και ότι η μείωση μισθών δεν είναι από τους σημαντικούς παράγοντες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με μια οικονομική κρίση που βάλλει περισσότερο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

  Τι άλλαξε

  Τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο; Είναι προφανές. Η κυβέρνηση, μπροστά στη συμφωνία επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και της πιθανής επαναγοράς του δημόσιου χρέους, φαίνεται να αποδέχεται τα μέτρα ανταγωνιστικότητας που επιβάλλουν κυρίως η Γερμανία και η τρόικα.

  Δεν είναι τυχαίες οι αλλαγές που έχει περάσει στο εργασιακό (ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, μη επέκταση κλαδικών συμβάσεων σε όσους δεν εκπροσωπούνται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση προσαύξησης σε υπερωριακή εργασία μερικής απασχόλησης, παράταση ενοικίασης εργαζομένων, απόλυση χωρίς αποζημίωση το πρώτο έτος εργασίας) και όσες άλλες ετοιμάζεται να προωθήσει κατά το προσεχές διάστημα.

  Οι υπό εξέταση και προς το δυσμενέστερο αλλαγές αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την άρση των εμποδίων για μεγαλύτερη χρήση των συμβολαίων ορισμένου χρόνου και χωρίς υποχρέωση καταβολής του συνόλου των μισθών, καθώς και την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και της εργασίας σε βάρδιες, δηλαδή μοίρασμα οκταώρου μεταξύ δύο μισθωτών παρτ τάιμ, ενισχύοντας το διευθυντικό δικαίωμα καθορισμού ωρών και ημερών εργασίας. *

  Διαβάστε επίσης
  Στην κατηγορία
  Πολιτική
  Με λέξεις-κλειδιά
  Υπουργείο Οικονομικών
  Κυβέρνηση
  Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Πολιτική
  Αντίθετο το ΚΚΕ με ανάθεση έργου απορριμμάτων σε εταιρεία
  ΚΚΕ: Ναι στην «οργανωμένη απειθαρχία» για διόδια και εισιτήρια
  Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή πολιτική θα οδηγήσει σε χρεοκοπία
  Γ. Παναγόπουλος: Όχι στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
  Αννα Διαμαντοπούλου: Επιπτώσεις για τους φοιτητές που λειτουργούν κόντρα στους κανόνες
  τι θα γινει ρε παιδια θα κατσουμε να μασ πανε το μισθο 100 ευρω οπωσ στη βουλγαρια?και εκει καθοντυαν φρονιμοι οπως εμεις και οι τιμες ειναι τιμες αθηνων και οι μισθοι 100 ευρω ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙς?

  05/02/2011 στο 10:49

 27. Bickmore

  Despite that It is difficult for me to understand exactly what you are saying here using google translate I would like to tell you a few words.

  The problem with you Greeks is that your government is SOCIALIST. You and the Spaniards voted for a SOCIALIST government! Stop crying and pay the price now. How good was socialism for the USSR? Just like here in the US, we lost the election to a Marxist idiot because we have so many immigrants who want a handout and that is what he promised them. Losers. Now he wants to make our taxes higher. Unfortunately, he wants to make this great nation more like other countries – stupid socialists and communists. Hope he doesn’t last long.

  Greece is beautiful, so long as you keep a conservative government and retain your national identity by maintaining a conservative immigration policy. I regard your country as one of the most beautiful on the planet. I have visited several times. I wonder if you realize what region, loose immigration would do to your beautiful pays? It wouldn’t be the same.

  US may not be as beatiful (well certain areas) and has gone downhill in the recent years due to an invasion of both legal and illegal immigrants. And, yes, our new despot doesn’t have a clue and definitely leans toward Marxiam – to each according to his need, from each according to his ability. Bah. It sickens me in Greece to see communists everywhere and to hear that anarchists are destroying the cities every now and then. You can think what you will, I don’t like seeing communists everywhere, and I don’t want them anywhere.

  For Greece’s sake, I pray they maintain their heritage. Immigrants don’t typically want to keep your country as clean as you do, especially you Greeks! That would be sad.

  05/02/2011 στο 12:13

  • koula

   @bickmore,
   you managed to «find» the blog although you don’t speak greek (the «google translate» gave it away)
   … and you felt the urge to comment on the «bad communists»??

   now, be honest… you’re a «Greek-American» living in a square close to the centre of Athens, aren’t you??

   Do us a favor and don’t visit «our beutiful country»… and we promise we won’t come to yours as legal-illegal immigrants!

   05/02/2011 στο 12:26

  • Stamatis

   Dear …American,

   The crisis came because of your banks spreding risk to ours in Europe. The banks should pay and not the people. Go see «Money as Debt» and if you have any arguments come back. Otherwise, do us a favor and do not patronize those who you don’t understand.
   (BTW your historical problems with communism are not our problem and don’t brink them here –we have REAL problems with your monetary system, which you also have and don’t know it yet.)

   05/02/2011 στο 12:55

  • 05/02/2011 στο 14:52

   • Αμερικανικό διπλωματικό αυτοκίνητο στο Κάιρο σκορπά τον θάνατο
    ΘΑΝΑΤΟΣ στα Αμερικανάκια

    05/02/2011 στο 14:53

  • vassozacharof

   american boy,for Greece’s sake,next time you are back to states take GAP-jeffry with you.He is the best servant U.S.A could ever find.You could show him off at your tea parties.He is the absolute example of left-sided promises and deeply rigth-handed politics .As we all know your great nation was made by immigrants from all over the world.

   05/02/2011 στο 16:56

  • anle

   Oh.. how bu you bu?

   05/02/2011 στο 21:59

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s